הריון של שלישיה וחשד שאחד מהם פיצל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון של שלישיה וחשד שאחד מהם פיצל
    איה
    13/02/2015

אני בת 37. לאחר 5 טיפולי IVF. בטיפול האחרון שהיה בפרוטוקול ארוך, ביצענו גם "פיפל" והוחזרו בהתאם לפרוטוקול 3 עוברים.
    היום אני בתחילת שבוע 7. עשיתי אולטראסאונד ונצפו 3 שקי הריון עם דופק. אחד מהם יש חשד שהוא מפצל את עצמו (נצפה חלבון נוסף)אני ממש בפאניקה ומבואסת, כי אני מבינה את המשמעויות של היריון מרובה עוברים ולא לכך התפללתי.
    שאלתי:
    אומנם הטכנאית אמרה לי במפורש שיש דופק בכולם, אך בפועל בדוח שהיא הוציאה היא ציינה זאת רק לעובר הראשון. מה זה אומר?
    כמו כן, האם העובר שמתפצל, רוב הסיכויים שהוא יספג בגוף ולא ישרוד ואז לא אצטרך לעשות דילול?
    מהם לוחות הזמנים שלי?
    המון תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון של שלישיה וחשד שאחד מהם פיצל - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    13/02/2015

קשה לי להבין מסיפורך, מה בדיוק המצב.האם יש 3 שקים שונים (הוחזרו 3 עוברים) שבכל אחד מהם עובר, ואחד מהם התפצל, וקיימים שני עוברים בשק הזה? קשה לי להבין מכתובייך, במה מדובר. בכל מקרה, על רופא מנוסה בתחום הריונות מרובי עוברים, לבדוק אותך ולראות במה בדיוק מדובר, ורק אז, לתת את הייעוץ הנכון. ללא בדיקתך, לא אוכל לתת לך לצערי כל ייעוץ נכון. שבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

איה
    13/02/2015

הי,

ודאי שאתה צודק שקשה לתת תשובה מקצועית בWEB. ודאי שאפנה ליעוץ מקצועי, אך הטכנאית אמרה לי להמתין עם זה שבועיים ימים. החרדה לא ממתינה, כפי שאתה בטח מבין :(

מדובר ב3 עוברים שהוחזרו בפרצדורת IVF. לשלושתם נמצא דופק. אחד התפצל. כלומר יש 4 עוברים, כך נראה.
    "האם יש 3 שקים שונים (הוחזרו 3 עוברים) שבכל אחד מהם עובר, ואחד מהם התפצל, וקיימים שני עוברים בשק הזה? " אכן כך הדבר. מדובר בפעם שישית של IVF. כל הפעמים הקודמות כשלו לחלוטין (בטא שלילית לגמרי ביום ה-12 להחזרה) ולכן הוחזרו 3 עוברים לרחם בפעם זו.

אני שואלת מה ניתן לעשות בשלב זה חוץ מלהתפלל. האם הפסקת התמיכה שאני מקבלת להריון כחלק מההליך של החזרת העוברים יכולה לעזור בדילול טבעי של העוברים?

האם אתה מתמחה בנושא וניתן להגיע אליך ליעוץ? מתי כדאי להגיע ליעוץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    14/02/2015

אם אמנם מדובר בהריון של 4 עוברים ובארבעתם יש דופק(2 בשק אחד לאחר פיצול), הרי שיש מקום לבצע דילול עוברים של שני העוברים שבשק המפוצל. הפרוצדורה תוסבר לך על ידי הרופא המטפל. על ידי פעולה זו, יוותרו שני שקים עם שני עוברים, והמשך של הריון תאומים.
    אני בהחלט מתמחה בנושא ובפעולות הנדרשות, ואשמח לייעץ לך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו