בדיקות גנטיות ושקיפות עורפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות גנטיות ושקיפות עורפית
    דפנה
    14/02/2015

דר' שלום רב ותודה מראש,
    בתי בהריון ראשון ויש לי 2 שאלות אליך בבקשה:
    1. היא עשתה בדיקות גנטיות הכל יצא בסדר חוץ מאחד שיש לה גן אחד של סיסטיק פיברוזיס והגן השני בסדר. כתוב שהיא בריאה ואין קשר להמשך בריאותה. גם בעלה עשה בדיקה גנטית כדי לראות שהוא חלילה לא נישא והתשובה שהוא בריא ואין לו. השאלה: רופא הנשים אמר לה ללכת ליעוץ גנטי. אם אחד נישא והשני לא אז ידוע לי שאין צורך והכל בסדר אז למה הוא אמר לה? ומה ביעוץ גנטי יעשו איתם? כי הבעיה היא רק אם שניהם נישאים ואצלם זאת רק היא.
    2. שאלה שניה: הרופא עשה לה שקיפות עורפית והכל תקין לגמרי. אבל היא אמרה לי שהוא לחץ לה חזק עם המכשיר ואמר כי העובר שוכב על הגב. האם כשלוחצים חזק עם המכשיר אפשר לעשות נזק לעובר? כי אנחנו מאד מוטרדים מזה? תודה על התשובות ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות ושקיפות עורפית - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    14/02/2015

אם אחד מבני הזוג אינו נשא כלל של הגן לציסטיק פיברוזיס, הסיכוי שהעוברפגוע אינו קיים. אולי היה לרופא שיקול אחר בהפניה לייעוץ הגנטי, ולכן לא הייתי פוסל אותו.
    לגבי הלחץ עם המתמר - בד"כ לא יכול להגרם שום נזק לעובר שכן הוא מוגן על ידי מי השפיר, והלחץ מעבר אליהם ולא לרקמות העובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו