מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקלרחל30/03/2015
שלום רב ד"ר,
היום עשיתי הערכת משקל לעובר זכר, שבוע 32+6, ההערכה היתה 1889 גרם. המדדים השונים הם סביב שבוע 31.5 ל33.6. הערכת המשקל לפי מה שכתוב הינה מתאימה לשבוע 31+5. כל שאר הפרמטרים (תנועות, כמות מי שפיר וכו' תקינות).
בכל שאר הבדיקות (סקירות אצל מייזנר) שעשיתי העובר היה מעט גדול מבחינת המדדים ועכשיו יש "חזרה לנורמה" (רק שלא תהיה נסיגה...) לגבי המשקל הוא תמיד היה בנורמה ועכשיו שבוע פחות. בשבוע 28+0 היה 1287 גרם.
מה דעתך? אני בחורה קטנה וקומפקטית (1.59). בן זוגי רחב ויחסית גבוה (1.82).
היום העובר באחוזון 32 שזה מוזר כי בן זוגי מאוד רחב. אני מפחדת גם ספציפית מאי ספיקה שלייתית (יש לי ורידים ברגלים, כל המשפחה של אבי עשו ניתוחי ורידים אבל לא אובחנו כחולים בטרומבוציליה).
יש לי תור לרופאה שלי בתחילת שבוע הבא. האם עליי להיות במעקב? האם לדעתך הרופאה צריכה לתת לי בדיקת דופלר? האם אוכל לעשות (אפילו על חשבוני) בדיקות של קרישיות יתר? יש לי חברה שבחודש התשיעי קרה לה הגרוע מכל ואני מאוד חוששת.
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל - תגובה
ד``ר רון ברדין31/03/2015דנה שלום רב
פער של שבוע ויום לא נחשב כבעל משמעות. אחוזון 32 מצויין . לא כל העוברים באחוזון 50 ואלה שמעל ומתחת לא משוייכים מיד ל"בעייתיים". מה שחשוב הוא לראות שאין " שבירת" קצב גדילה וזאת או על פי בדיקה קודמת בהשוואה לנוכחית או בבדיקה הבאה. מהנתונים שהצגת אינני רואה סיבה לחרדה. אל לך להלביש מיקרה של מישהוא אחר עלייך ...
תהיי עירנית לתנועות עובר ובדרך כלל מומלצת הערכת משקל חוזרת לפחות שבועיים מבדיקה קודמת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)