סקירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירה
    אלה
    05/05/2015

שלום ביצעתי סקירת מערכות מורחבת לתאומים.
    BPD יצא גבוה בשבועיים לגיל ההריון
    היקף הראש (HCׂ) יצא גבוה בשבועיים וחצי שבועות לגיל ההריון
    ואורך עצם הירך נמוך בחצי שבוע.

לעובר השני BPD יצא גבוה בשבוע וחצי לגיל ההריון
    היקף הראש (HCׂ) יצא גבוה בשבוע וחצי לגיל ההריון
    ואורך עצם הירך נמוך בשבוע.

בדוח תחת "מערכת עצבים מרכזית" נכתס שהכל הודגם ולא צויינו הערות.
    אני יכולה להסיק שאם הודגמו חדרי המח והכל - אז זה אומר שאם היתה בעיה היא היתה מצויינת בדוח או שזה לא מחייב?

שנית, מה דעתכם, זה נמצא בטווח הנורמה, או שצריך לבצע בדיקות נוספות?
    (לא בוצע מי שפיר)

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירה

הוספת תגובה

• סקירה - תגובה

ד``ר רון ברדין
    05/05/2015

אלה שלום
    אני מניח שעברת בדיקה מדוקדקת על פי הקריטריונים המקובלים ואם היה מימצא חריג באיזה מהמערכות הנבדקות לא הייתה שומרת הרופאה בליבה את המידע. כעקרון אם מסמנים תקין הכוונה שהודגם וניצפה תקין..
    לגבי בדיקות נוספות הקשורות בגדלים ופערי הגדלים שציינת ניתן לבצע הערכת גדילה בטווח של כ3 שבועות מבדיקת הסקירה על מנת לראות מגמה. האם הפער גדל? האם סטטי- יציב? אחר? זה בתאום עם רופא נשים מטפל שלך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו לא היתה סקירה מכוונת

אלה
    06/05/2015

אלא סקירה מורחבת פשוטה.
    בגלל שהראש גדול וכו' - אני תוהה אם מספיק ש"הודגמו" (לא כתוב תקין או לא, אלא הודגם) כל מה שמצוין תחת "מערכת עצבים מרכזית" או שצריך סקירת מערכות מכוונת למח?

בעקרון לאורך כל ההיריון נצפה ראש גדול וכו' - מה שמדאיג אותי זה שעצם הירך נמצאה קטנה בשבוע בעוד שהראש מקדים בשבועיים וחצי.
    זה לא מחשיד חלילה למום?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו לא היתה סקירה מכוונת - תגובה

ד``ר רון ברדין
    06/05/2015

אלה
    ברור לי שלא מדובר בבדיקה מכוונת. כשמציין הבודק הודגם הכוונה לניצפה תקין אלא אם יש מימצא נוסף ואז מציינים בהיערות. לא ניתן ללמוד על מום מפער זה בהחלט לא אך ליתר ביטחון הצעתי לשאלתך שתבצעי הערכת גדילה עוד כ 3 שבועות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו