היקף בטן קטן ב15 יום שבוע 38+5.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף בטן קטן ב15 יום שבוע 38+5.
    י.
    12/05/2015

שלום, קיבלתי תשובה לפני מספר ימים וכעת יש לי נתונים חדשים.
    בת 30, בהריון עם בן. גנטית בעלי ואני לא קטנים בכלל. ביטא hcg 3.12. אקו לב, סקירת מוח מכוונת, verify תקינים.
    בשבוע 32+1 העובר היה גדול בשבוע והראש בשבועיים- גם bpd וגם hc התאימו לשבוע 34+1.
    בשבוע 38+5 עשיתי מעקב גדילה וזרימות כי לפי ההערכה של הרופא שלי העובר שבר עקומות. הכל תקין- תנועות, טונוס, נשימה, מי שפיר, זרימות, מוניטור.
    הערכת משקל כ-3200. ממוצע גיל ההריון 37+5. הדבר היחיד מהיום- היקף בטן קטן ב15 יום וזה אחרי שהטכנאית פרגנה קצת. היא שמה את העובר על אחוזונים ונראה שהוא די בסדר, אחוזון 40 בערך מבחינת היקף בטן, לפני כן היה מעט מעל אחוזון 50 אבל לא הגיע לאחוזון 75. רק המשקל היה באחוזון 75 וכעת סביב 50.

על מה מסתכלים? על הסטייה של 15 יום או שזה בסדר כשסך הכל העובר סביב אחוזון 50 בהיקף בטן (היה קצת מעל, עכשיו קצת מתחת אבל סך הכל שומר על מגמה) ?
    מחר מתחיל שבוע 39 יש מה לחשוב על זירוז?
    האם היקף הבטן צריך להטריד אותי?

עוד נתונים מהבדיקה האחרונה-
    HC מתאים לשבוע 37+5,
    bpd מתאים לשבוע 38+6.
    Femur מתאים לשבוע 37+5.

Hc כעת גם סביב אחוזון 45.
    לפי העקומה hc גם היה קצת מעל אחוזון 50, עכשיו קצת מתחת אבל שוב, המגמה סביב אחוזון 50 נשמרת.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היקף בטן קטן ב15 יום שבוע 38+5. - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    12/05/2015

כל הנתונים שסיפקת תקינים לגיל ההריון. בשלהי ההריון, המדידות אינן מספיק מדויקות, ולכן ניתן לקבל הפרשי בדיקה קטנים. אין מקום בנתונים אלו לזרז לידה. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה! עזרת לי מאוד, אמשיך מעקב

צדוק
    12/05/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו