מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גדילת ראש עוברעדי26/05/2015
האם קצב גדילת ראש עובר אמור להיות אחיד?
בשבוע 23 ראש העובר היה קטן בשבוע מגיל ההריון
בשבוע 27 היה קטן בשלושה ימים
וכעת בשבוע 30, הראש גדול בארבע ימים.
האם גדילה מואצת שכזו צריכה להדאיג?
אני שואלת בעיקר כי הרקע המשפחתי שלי
הוא שיש לי אח שנולד במשקל לידה נמוך ( 1600 גר' בשבוע 37)
עם היקף ראש של 31 ס"מ ( האם זה נחשב למקרה של מאקרוצפליה?)
וסובל כיום מאוטיזם ופיגור שכלי והתפתחותי ( יחד עם שלל בעיות גופניות נוספות).
עד כה כל הבדיקות שביצעתי תקינות, כולל סקירות מורחבות
בשבוע 23 ובשבוע 30.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילת ראש עובר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר27/05/2015הערכת גדילת הראש מבוססת על מדידות, הנערכות לראש העובר, והתלויות במספר גורמים, הכוללים את מבצע הבדיקה, מיקום ראש העובר ומנח העובר, ולעיתים בידיים שונות המדידות לא זהות. בכל מקרה, הערכת גדילת הראש יכולה להיות עם שינויים קלים לכאן או לכאן, אך לא באופן משמעותי. מדדי ראש קטנים או גדולים במספר ימים, אינם משמעותיים כלל. יש חשיבות לגדילה עוקבת של אותו עובר, ולהערכתי אין קשר לעובדה שאחיך נולד קטן ועם בעיות. כל זמן שהראש גדל בתחום עקומת הנורמה לגיל ההריון, ניתן להשאר רגועים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)