א. סאונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• א. סאונד
    אלה
    08/06/2015

שלום
    אניב הריון תאומים שבוע 33+6 ברוך השם.
    הייתי במיון בשבוע 33+2 בגלל כאבים ממיומה גדול ה(13 סמ בתוך הרחם שבשבועותה אחרונים לוחצת מאוד בשינויי תנוחה).

בוצע לי א. סאונד רגיל ונמצאו משקלים של 1.900 ו-2 קילו.
    לאורך החודש וחצי אחרונים קצב העלייה היה כ150-200 בשבוע לכל אחד ואילו בא. סאונד הנ"ל נצפתה עלייה רק של כ150 לכל אחד בשלושה שבועות! כלומר האטה של פי שלוש. גם בחלק מהפרמטרים נצפתה נסיגה והאורך הוארך כשבועיים אחורה במקום במועד המתאים או אפילו קדימה כפי שנעשה בבדיקות קודמות.

במיון לא התייחסו לזה בכלל. רק להאם אני הולכת ללדת או לא...
    השילוב עם המיומה ועם עלייה מועטה באנזימי כבד ועם בטן ענקית ושכיבה רבה בגלל שמירה - האם לא כדאי לבדוק זרימות דם ואיך מבוצעת הבדיקה?

באותו א. סאונד הטכנאית ביצעה זרימות דם לחבל הטבור ונמצא 2.6 והיא אמרה שזה מצויין. נראה ליש יש בדיקה מקיפה יותר כמו זרימת דם לרחם ועוד - אני חוששת שהרחם בבעיה בגלל המימה או בכלל (גם יש חשש להתחלה של רעלת בגלל אינזימי כבד טיפה מוגברים - עוקביים).

בקיצור- יש לי תור השבוע לרופא - ואני רוצה להבין בבירור איזו בדיקה עושים כדי לשלול מצוקה על רקע זרימות דם, והאם היא כלולה בא. סאונד רגיל או משהו מורכב יותר? אודה לשם הספציפי ומה נבדק. והאם לדעתך דחוף לבצע זאת בהקדם לאור הממצאים.

בתודה רבה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    א. סאונד

הוספת תגובה

• א. סאונד - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    12/06/2015

איננו מייעצים לרופאים אילו בדיקות לבצע בייעוץ אינטרנטי. אני משוכנע שבהריון תאומים כשלך, הרופא מודע לכל הבדיקות הנכונות, ויסביר לך אותן בבירור. אם יש צורך בבדיקות דופלר, אני משוכנע שיסביר לך מהן ואילו לבצע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו