התלבטות לגבי ביצוע דיקור מי שפיר.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי ביצוע דיקור מי שפיר.
    טניה
    24/06/2015

שלום רב.
    אני בת 36 (מחרתיים), בהריון ראשון.
    בדיקת סקר שליש ראשון נתנה סיכוי לתסמונת דאון 1:239 (שקיפות עורפית לבד נתנה 1:1516)
    סקירת מערכות מוקדמת לא גלתה שום בעיה
    בנוסף בשבוע 12בצעתי בדיקת NIPT המורחבת (טריזומיה 21, 18, 13, מונוזומיה X, ואוד) של פנורמה שחזרה תקינה לחלוטין.

האם יש טעם במצב הנתון לעבור גם בדיקת מי שפיר?

בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ביצוע דיקור מי שפיר. - תגובה

ד``ר רון ברדין
    24/06/2015

טניה שלום רב
    ראשית אני מציע שתבצעי ייעוץ גנטי בדיוק בשאלה הזו לקבלת מידע על הצורך בדיוק בנתונים אלהו בכל זאת ... אם מסתכלים על הבירור הכרומוזומלי רק דרך העיניים של תסמונת דאון ייתכן ששיקלול הבדיקות שביצעת מוריד כמעט ל0 את הסיכון לתסמונת דאון .גם לטריזומיות 18 ו13 בהם לא מוכרת לי סקירת מערכות שהא תקינה הסיכון שואף ל 0 . אלא שדיקור מי שפיר נותן מידע על 23 זוגות הכרומוזומים ולא מצומצם לבודדים בלבד. בנוסף היום יש בדיקת "הצ'יפ הגנטי" בו ניתן מידע על חוסרים ותוספים בחומר הגנטי שלא ניתן לזהותם בבדיקת מי השפיר הרגילה בדיקה שמבוצעת מתוך נוזל הנילקח בדיקור מי השפיר.
    קצרה היריעה לפרט שיקולים בעד ונגד ולכן ראוי שתבצעי ייעוץ גנטי מלא ומסודר שכן פורום זה לא מתיימר להנחות אותך אם לבצע אםלא דיקור מי שפיר. ממליץ כמובן תיאום עם הרופא המטפל שלך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי ביצוע דיקור מי שפיר.

טניה
    25/06/2015

שלום ד"ר ברדין,
    תודה רבה על תשובתך המהירה.
    הייתי ביעוץ גנטי אתמול וקיבלתי את אותה תשובה שגם אתה כתבת: 85% מהבעיות כיסית בבדיקת NIPT, לגבי 15% הנוספים (ופחות שכיחים) תחליטי לבד.
    זה הוא גם הסיכום שקיבלתי מרופא נשים: תחליטי את.
    אז אני מנסה להחליט ושואלת כל מי שיכול לתת לי דעה מניסיון או ידע.
    בנתיים עשיתי חישוב שסיכוי שלי להפלה כתוצע מדיקור מי שפיר לפחות פי 3 גבוהה יותר מסיכוי שלעובר יהיה בעיה גנטית.
    אז כרגע אני מעדיפה לא לעשות את הבדיקה.
    שוב פעם תודה על תשובתך.
    טניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו