מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוזל בחדר המוח לעובררונה04/07/2015
אני בהריון ונמצאת בשליחות בחו״ל. בסקירת אולטאסאונד שעשיתי באופן פרטי בשבוע 17+5 התגלה באונה הימנית של העובר (זכר) חשד ל Hydrocephaly כאשר נמדד נוזל ברוחב של 11.5 מ״מ כאשר הבנתי שעד 9 זה נחשב תקין.
כאשר חזרתי לרופא שלי מאד נסערת, הוא אמר שזה מוקדם מידי ונחכה לעשות בדיקה חוזרת רק עוד כשבועיים, לקראת שבוע 20.
אני כרגע במצב של חרדה מטורפת... האם אכן אין מה לעשות עכשיו? הרופא טוען שבשלב הזה ובגלל שזה היה רק בצד אחד, יכול מאד להיות שזה טעות במדידה.
הלכתי למחרת למרפאה אחרת וגם שם, רופא אחר גילה בדיוק את אותו הממצא וגם הוא אמר שהוא היה ממליץ לחכות ולעקוב.
אני ממש מבולבלת... יש ממצא ברור של בעיה במוח העובר. למה מחכים?! האם יש סיכוי שזה יעלם? קראתי קצת והבנתי שאם הממצא הזה מופיע מוקדם יחסית, זהו גורם סיכון יותר משמעותי מאשר אם היה מופיע אחרי שבוע 24...
בבקשה ענו לי בהקדם. אני רחוקה, עם רופאים שלא מנדבים מידע ואני כל היום רק בוכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל בחדר המוח - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר05/07/2015מורן שלום. הערך התקין למדידה של חדר מח צדדי הוא 10 מ"מ. כל הרחבה מעבר לכך, מחייבת בירור ומעקב. הרחבה חד צדדית, כבמקרה שלך, יכולה להיות בכל ספקטרום מתקין ועד פתולוגי. בד"כ במקרחים כאלו, מבצעים סקירת מערכות קפדנית לשלילת מומים, בדיקת אקו-לב עובר, וייעוץ גנטי לגבי הממצאים והצורך בדיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי. בהנחה שכל אלו תקינים, נדרש מעקב לראות שאין עליה נוספת בקוטר החדר הצדדי ושאין שינויים נוספים במוח. את בדיקות האולטראסאונד למעקב, רצוי לבצע בתדירות של כל 2-3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה! ועוד שאלה קטנה
רונה06/07/2015בהנחה שכל הבדיקות יהיו תקינות ועדיין הנוזל ישאר 11.5 ס״מ, זה אומר שהכל תקין? אתה יכול להבין מדוע הם מחכים לשבוע 20 כדי לעשות שוב בדיקת א.ס ובינתיים לא שלחו אותי לשום בדיקה?
ושוב, המון תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה! ועוד שאלה קטנה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/07/2015אין ברפואה 100%, ולכן לשאלתך, אינני יכול לומר שהכל יהיה תקין, גם בהנחה שכל הבדיקות תקינות. בהסתמך על הספרות, רוב הסיכויים שלא צפויות בעיות משמעותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע
שחר25/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)