נוזל בחדר המוח לעובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזל בחדר המוח לעובר
    רונה
    04/07/2015

אני בהריון ונמצאת בשליחות בחו״ל. בסקירת אולטאסאונד שעשיתי באופן פרטי בשבוע 17+5 התגלה באונה הימנית של העובר (זכר) חשד ל Hydrocephaly כאשר נמדד נוזל ברוחב של 11.5 מ״מ כאשר הבנתי שעד 9 זה נחשב תקין.
    כאשר חזרתי לרופא שלי מאד נסערת, הוא אמר שזה מוקדם מידי ונחכה לעשות בדיקה חוזרת רק עוד כשבועיים, לקראת שבוע 20.
    אני כרגע במצב של חרדה מטורפת... האם אכן אין מה לעשות עכשיו? הרופא טוען שבשלב הזה ובגלל שזה היה רק בצד אחד, יכול מאד להיות שזה טעות במדידה.
    הלכתי למחרת למרפאה אחרת וגם שם, רופא אחר גילה בדיוק את אותו הממצא וגם הוא אמר שהוא היה ממליץ לחכות ולעקוב.
    אני ממש מבולבלת... יש ממצא ברור של בעיה במוח העובר. למה מחכים?! האם יש סיכוי שזה יעלם? קראתי קצת והבנתי שאם הממצא הזה מופיע מוקדם יחסית, זהו גורם סיכון יותר משמעותי מאשר אם היה מופיע אחרי שבוע 24...
    בבקשה ענו לי בהקדם. אני רחוקה, עם רופאים שלא מנדבים מידע ואני כל היום רק בוכה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוזל בחדר המוח לעובר

הוספת תגובה

• נוזל בחדר המוח - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    05/07/2015

מורן שלום. הערך התקין למדידה של חדר מח צדדי הוא 10 מ"מ. כל הרחבה מעבר לכך, מחייבת בירור ומעקב. הרחבה חד צדדית, כבמקרה שלך, יכולה להיות בכל ספקטרום מתקין ועד פתולוגי. בד"כ במקרחים כאלו, מבצעים סקירת מערכות קפדנית לשלילת מומים, בדיקת אקו-לב עובר, וייעוץ גנטי לגבי הממצאים והצורך בדיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי. בהנחה שכל אלו תקינים, נדרש מעקב לראות שאין עליה נוספת בקוטר החדר הצדדי ושאין שינויים נוספים במוח. את בדיקות האולטראסאונד למעקב, רצוי לבצע בתדירות של כל 2-3 שבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה! ועוד שאלה קטנה

רונה
    06/07/2015

בהנחה שכל הבדיקות יהיו תקינות ועדיין הנוזל ישאר 11.5 ס״מ, זה אומר שהכל תקין? אתה יכול להבין מדוע הם מחכים לשבוע 20 כדי לעשות שוב בדיקת א.ס ובינתיים לא שלחו אותי לשום בדיקה?
    ושוב, המון תודה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה! ועוד שאלה קטנה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    08/07/2015

אין ברפואה 100%, ולכן לשאלתך, אינני יכול לומר שהכל יהיה תקין, גם בהנחה שכל הבדיקות תקינות. בהסתמך על הספרות, רוב הסיכויים שלא צפויות בעיות משמעותיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע

שחר
    25/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו