מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדדי עובר בשבוע 37+2אדר09/07/2015
שלום רב,
בשבוע 37+2 בצעתי אולטרסאונד להערכת גדילת העובר ע"י רופא מומחה והממצאים שנמדדו -
קוטר הראש- 93.3 תואם לשבוע 38+0
היקף הראש- 335.5 תואם לשבוע 38+3
היקף הבטן- 320.1 תואם לשבוע 36+0
אורך עצם הירך - 67.4 תואם לשבוע 34+5
אורך עצם הזרוע - 58.6 תואם שבוע 33+6
אני מוטרדת מאוד לגבי הפערים בגודל העצמות הארוכות. באיזה אחוזון הן נמצאות? בכמה סטיות תקן מדובר?
אני חושדת בגלל גמדות. כמו כן, חוששת בנושא גם בגלל הפער במימדי הראש.
כיצד ניתן לבדוק את החשש לגמדות?
אודה על התיחסות בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי עובר בשבוע 37+2 - תגובה
ד``ר רון ברדין10/07/2015אדר שלום רב
לגבי הפערים הן אורך הירך והן אורך הזרוע נמצאים מעל אחוזון 5 לגיל הריון ( אחוזון 5 לירך לשבוע שלך הוא 65 ממ וזרוע 57 ממ ) זו בהחלט לא תבנית לגמדות. !! ופערי מדידה של גמדות לא מתפתחים פתאום בשבוע 37. תוכלי לראות המדדים בשבוע 31-32 כשביצעת הערכת משקל ולראות את תבנית גדילה כבר אז. פערים באורכי העצמות לרוב משקפים את גובהו של אחד ההורים. לגבי הראש זהו טווח סטייה סביר ולא חריג במיוחד
את בשבוע מתקדם מאוד. ובנתונים הנ"ל במידה וכל הבדיקות עד עתה תקינות מבחינת סקירות ומעקבי גדילה כך שפרקטית סביר שלא משקף בעייה אם כי ניתן לבצע בדיקה מכוונת לכל העצמות הארוכות וכן השווי כאמור לבדיקות קודמות ולצורך זה שתפי את הרופא המטפל שלך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדי עובר - המשך - תגובה
ד``ר רון ברדין10/07/2015אדר
מידע חשוב צירפת שהמסר העיקרי -בהחלט לא תבנית של גמדות!
לגבי היקף בטן קטן יותר ואורך עצם הירך לעיתים מבטא היאטה בגדילת העובר לקראת מועד . לעיתים מקור שלייתי יכול להסביר ולכך יש בבדיקת האולטרהסאונד דרך להעריך על ידי מדידות זרימת דם שונות בין אם בחבל הטבור ואחרים. לא רק מדידות משמשות בהערכת מצב העובר ברחם - כמות מי שפיר , תנועות שלו, מוניטור עוברי
לכן חשוב תיאום עם הרופא המטפל לשקול הפניתך להשלמת הערכה. חשוב מעקב תנועות עובר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדי עובר - המשך
אדר10/07/2015המון תודה רבה על ההתיחסות.
בהקשר להתיחסותך אציין כי במהלך השבוע האחרון במס' מוניטורים שביצעתי נמצאו האטות קלות בדופק העוברי.
מה אתה ממליץ לי לעשות? האם לפנות למיון?
אני בחשש עמוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדי עובר - המשך - תגובה
ד``ר רון ברדין10/07/2015אדר שלום
לא נכון יהיה לנהל את תהליך קבלת ההחלטות כאן בפורום וזו לא מטרתו.
אני חושב שיש מקום לפנות בהקדם לרופא המטפל /מסגרת אחרת? להחליט על המשך הניהול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)