סקירה ראשונה לא תקינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירה ראשונה לא תקינה
    קורל
    19/07/2015

שלום רב, אני נמצאת בשבוע 16 4 להריון. ביצעתי סקירת מערכות ראשונה כל הממצאים תקינים חוץ מגודל הקיבה. הרופא אמר שהקיבה קטנה מאוד ולא שינתה את גודלה במהלך הבדיקה. הוא ציין שבמהלך הבדיקה כ 45 דק צריך לראות שינוי בגודח הקיבה ושהעובר צריך לבלוע מיי שפיר מה שלא קרה. הוא שלח אותי לסקירת מערכות מכוונת למערכת העיכול. המהלך כל הסוף שבוע אני בלחץ גדול במיוחד שלא היה מענה בהית חולים כרמל לקביעת תור. אני מתארת שלא יהיה תור במהירות ולכן רציתי לשאול האם ניתן לעשות את סקירת המערכות המכוונת אצל רופא פרטי או שיש צורך במכשור מיוחד? מה ההשלכות של ממצא זה? ממה שקראתי באינטרנט זה ככל הנראה מום מולד שבו התינוק נולד ללא וושט. אשמח לתשובתך מכיוון שאני כרגע עובדת עיצות. תודה רבה והמשך יום נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירה ראשונה לא תקינה

הוספת תגובה

• סקירה ראשונה לא תקינה - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    19/07/2015

הדברכ הגרוע ביותר מבחינתך הוא העיון באינטרנט. מותר לעובר לא לבלוע במשך שעות. יש לחכות יום יומיים ולחזור על בדיקת האולטראסאונד לזיהוי הקיבה. אם לא תזוהה או שוב תהיה קטנה, יש מקום לבירור נוסף. המום של חסר ושט או איטמות שלו הינו נדיר ביותר, מורכב מוריאנטים שונים, ובד"כ מלווה בריבוי ניכר של מי שפיר. אין מה לרוץ בין הרופאים, אלא להיבדק שוב בידיים מנוסות, ואני מקווה שתוכלי להירגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קורל
    19/07/2015

תודה רבה על תשובתך, בינתיים קבעו לי תור ליום ראשון במכון לין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלונת נוספת

קורל
    20/07/2015

סקירה מכוונת למערכת העיכול דורשת ציוד מיוחד? או שניתן לעשות בכל מכשיר אולטרסאונד? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלונת נוספת - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    21/07/2015

הסקירה תלויה בבודק ולא במכשור. כמובן שנדרש מכשור טוב ככל מכשור טוב לסקירת מערכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו