מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפירשמשיה27/07/2015
שלום רב
השבוע הייתי בבדיקה רוטינית אצל הרופא שלי בה התגלה כי יש לי ריבוי מי שפיר.
בערך AFI נרשמה המילה ריבוי ללא ציון מספר.
יש לציין כי כל הבדיקות והסקירות יצאו תקינות עד עתה כולל
העמסת סוכר 50- תקינה (126).
הנתון היחיד שחורג מהנורמה הינו הפרשה של גלוקוז בשתן- לטענת הרופא שלי זה שכיח אצל נשים בהריון שהכליה מפרישה גלוקוז למרות שאין רמות גבוהות בדם. כמו כן הוא אמר שאין קשר בין שני הדברים.
לא נשלחתי לבדיקות נוספות בנתיים.
כעת אני ממתינה לפגישה נוספת עימו בעוד כחודש (שבוע 30) בה הוא אמר שאולי אשלח לבצע העמסת סוכר 100 ג
אשמח לדעתך בנושא.
האם יש לבצע העמסת סוכר כבר עכשיו? מדוע לחכות?
האם יש צורך באקו לב?
תודה
שמשיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
ד``ר רון ברדין28/07/2015שמשיה שלום רב
רוב מיקרי ריבוי מי השפיר במיוחד הקלים ( במיקרה שלך לא מצויין הערך)הוא ללא גורם פתולוגי וללא משמעות מיוחדת. במקרים שיש סיבה סכרת נימנית עליהם אם כי לרוב יתבטא בסכרת לא מאוזנת . הסבירות שאצלך סכרת היא גורם קטנה. לא נישלחת מניח להעמסה 100 גרם כי מייד כניראה הריבוי גבולי . את מוזמנת בהחלט לשאול שאלה זו את רופא שלך . אקו לב עובר היא המלצה רוטינית במיקרי ריבוי אם כי אם 2 הסקירות תקינות סבירות נמוכה ביותר למום לבבי
נהוג לבצע ייעוץ גנטי בשאלת הצורך בדיקור מי שפיר. בכל מיקרה יש לעעקוב אחרי גדילת העובר וכמות מי השפיר. באם מרובה יש לבצע סקירה מכוונת לריבוי מי שפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)