שקיפות עורפית בהריון עם תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית בהריון עם תאומים
    שירה
    08/08/2015

שלום רב,

אני בהריון ראשון, עם תאומים לא זהים (2 שקים נפרדים), שבוע 9 + 1.
    הופניתי ע"י רופא הנשים שלי לביצוע שקיפות עורפית בבית חולים (היות ולא ניתן לעשות בקופ"ח לפי דבריו). רציתי לשאול, מהי הסיבה שבדיקה זו נעשית בבי"ח? והאם היא נעשית ע"י רופא מומחה או ע"י מתמחים (במקרה שלי, קבעתי תור באיכילוב).

בנוסף, נאמר לי ע"י רופא הנשים שבהריון תאומים לא עושים בדיקות סקר ביוכימי לאחר השקיפות העורפית. האם תוכלו להסביר לי מדוע? והאם יש בדיקה חלופית שכן ניתן לעשות כדי לקבל תמונה מדויקת יותר לגבי בריאות העוברים?

בתודה רבה מראש על תשובתכם,

רותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית בהריון עם תאומים - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    11/08/2015

ההחלטה על בדיקה בבית החולים, נובעת ככל הנראה מהרצון להוריד עומס של בדיקה קשה יותר בתאומים מן הקהילה.
    הבדיקה יכולה להערך הן ע"י רופאים והן ע"י טכנאיות מוסמכות.
    בדיקה חלופית הינה בדיקת דם (NIPT) הבודקת תסמונת דאון גם בתאומים.
    דיקור מי שפיר הוא כמובן האופציה הטובה ביותר והאמינה ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי בדיקת הדם

אני
    12/08/2015

בהמשך לתשובתך..אשמח לדעת האם הכוונה בבדיקת דם - NIFT לבדיקת דם כמו מטרניטי 21 ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי בדיקת הדם - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    13/08/2015

בהחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו