מודאגת. עובר ללא דופק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת. עובר ללא דופק
    גילי
    17/08/2015

שלום לכולם. בתאריל ה 3.8 הגעתי לבדיקת א.ס ראשונה בשבוע 6.2 לפחות ככה חשבתי ע חישוב תאריל הווסת האחרון 18.6. בבדיקה לא נצפה דופק ואף העריכה את גיל ההריון ב4.6 . אמרה שזה עדיין קטן ושאחזור בעוד כ 10ימים. חזרתי לאחר 10 ימים 13.8 יום חמישי האחרון. לפי הערכה שלי הייתי צריכה להיות בשבוע 6.3 אך בבדיקה העריכה אותו שוב קטן שמתאים ל שבוע 5.6 הcrl יצא 2.6 ולא נצפה דופק. אמרה לי לחזור 4 ימים לאחר מכן משמע היום. חזרתי שוב לבדיקה גם הפעם לצערי לא נצפה דופק ואף אמרה שהcrlעומד על 2.9 ושההתפתחות לא תקינה. האם זה הגיוני? שבארבעה ימים זה צריך לגדול כל כך? מה שמדאיד אותי שבמהלך הארבעה ימים הוא כמעט ולא גדל בעצם. המחיצה לי לחזור להתייעצות עם הרופא שלי. האם הממצאים באמת לא הגיוניים ןלא יהיה סיכוי להריון תקין עם דופק? אם אחכה נגיד עוד שבוע? אודה לעזרתכם
    + הוספת תגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת. עובר ללא דופק

הוספת תגובה

• מודאגת. עובר ללא דופק - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    17/08/2015

בתקופה המוקדמת של ההריון, יתכן מצב בו הדופק לא יראה אלא לאחר מספר ימים נוספים, בייחוד אם הביוץ מאוחר. בהעדר דימום לדני, הייתי ממתין עוד מספר ימים בסבלנות וחוזר על האולטראסאונד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אתמול אצל רופא הנשים שהמליץ

גילי
    18/08/2015

על לקיחת כדור להפסקת ההריון והפנה אותי לאיכילוב.
    אני מאוד מתוסכלת האם לחכות או לא?
    הא לפני לקיחת הכדור הפ יעשו לי אולטרסאונד חוזר?

חשוב לי לציין שלרוםא נשים שלי אין א.ס והוא עצמו לא בדק אותי אלא הסתמך על התוצאות של הטכנאית שהייתי אצלה.
    אודה לתשובתכם המהירה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף.. יש כמה התפתחויות מהמיון

גילי
    18/08/2015

אז ככה.. הייתי היום במיון איכילוב.
    הרופא ביצע א.ס והמליץ על הפלה.

לפי הווסת אני אמורה להיות שבוע 8.5 לאורך כל הדרך אמרו לי שהעובר קטן יותר ולא נצפה דופק.
    אתמול בא.ס ה CRL היה 2.9 שהתאים לשבוע 5.6
    היום בא.ס שנעשה במיון הCRL יצא 5.8 שמתאים לשבוע 6.3
    אני מבינה שקיימים פערים בין מכשיר אולטרסאונד אחד לאחר
    אבל האם כזה פער???
    כי אם אני אכן ב 6.3 עם CRL 5.8 אולי הוא כן מתפתח וזה כבר כן תקין.

הוא אמר לי שאני יכולה ללכת לבצע א.ס נוסף בעוד כ 4 ימים.
    שאהיה בשבוע 7.
    הוא רשם את זה בהמלצת השחרור אך ללא הפנייה.
    האם תהיה לי בעיה ?

כמו כן, האם זה הגיוני שלפי הווסת האחרונה אני אמורה להיות שבוע 8.5 ובפועל אני 6.3

מאוד קשה לי לקבל את ההחלטה להפלה במיוחד לאחר הממצאים שהצגתי כאן.

מחכה לתשובתך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף.. יש כמה התפתחויות מהמיון - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    19/08/2015

כפי שציינתי, יש לחכות ולחזור על האולטראסאונד כל זמן שאת לא מדממת ואין צורך קליני דחוף בהתערבות. גיל ההריוחן יכול להיות קטן מהצפוי אם הביוץ היה מאוחר יותר. ברור שאי אפשר לפסול את האפשרות שההריו לא תקין ואינו מתפתח, אך כל זמן שאין לכך הוכחה חותכת, ההמתנה ברוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אתמול אצל רופא הנשים שהמליץ - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    19/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו