מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם במקום מי שפיראני18/08/2015
שלום לכם,
בררתי לגבי בדיקות הדם שמחליפות את מי השפיר..גיליתי שיש בדיקה שנותנת תוצאה חד משמעית לגבי תסמונת הדאון ולכן ככל הנראה אעשה אותה (נקראת מטרניטי 21) האם אני יכולה לעבור אותה לאחר שבוע 18?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם במקום מי שפיר - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר19/08/2015רצוי להסביר מספר נתונים לגבי בדיקות הדם הנ"ל: הן אינו מחליפות את בדיקות מי השפיר, הן אינו בדיקות דיאטגנוסטיות, אלא בדיקות סקר, המוגבלות ממספר סיבות:
א. הן אינן בודקות את כל הכרומוזומים (רק 5 מתוך 23 זוגות)
ב. אם התשובה אינה תקינה - יש לבצע בכל מקרה דיקור מי שפיר על מנת לאמתה
ג. הן אינן בודקות את הצ'יפ הגנטי, דבדיקתו תופסת תאוצה אדירה בחודשים האחרונים
מעבר לכך, כל החברות דומות, בשינויים מינימליים ביניהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל..
אני19/08/2015אשמח אם תוכל לענות לי על שאלתי..בהנחה שאיני מתכוונת לעשות מי שפיר (בשל העובדה שזו בדיקה פולשנית ואני מאוד חוששת ממנה) האם לא כדאי להעדיף את הבדיקה שנותנת תשובה חד משמעית כן/לא?
כמו-כן, קראתי שאת המטרניטי 21 אפשר לעשות בין השבועות 10-20 ורציתי לוודא שזה בסדר לעשות אותה בערך בשבוע ה- 18 (שואלת בשל נסיעה מתוכננת)
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שידוע לי
רוני נועה19/08/2015אין הבדל אם התוצאות מתקבלות בנוסח של חיובי שלילי או סיכון נמוך סיכון גבוה. זה עדיין אותה משמעות בדיוק.
בכל החברות יש כוזב שלילי וכוזב חיובי אבל הבדיקות
נחשבות מאוד אמינות. אני אישית עשיתי את הבדיקה
המורחבת של חברת דניאל ביוטק-פנורמה.
כי השיטה שלה הייתה נשמעת לי הטובה ביותר.
אני עשיתי את הבדיקה ללא אינדיקציה ואני בת 30.
אם יש אינדיקציה או גיל מבוגר אז לעיתים ממליצים על מי שפיר. לא תמיד.
בכל מקרה, מי שפיר אכן בדיקה בעייתית לעיתים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני נועה..
גבי19/08/2015מה שכתבת לא מדוייק, מטרניטי 21 אכן עדיפה מבין הבדיקות כיוון שהיא נותנת תוצאה שהיא חד משמעית שלילית או חיובית בשעה שהבדיקות האחרות גם נותנות תשובה "חשודה" שמחייבת לחזור על הבדיקה וגם לא מקבלים החזר על הכסף..
מהבדיקות שלי ושל חברות שלי אם מחליטים לוותר על מי השפיר ועדיין לא רוצים לוותר לגמרי על בדיקה, המטרניטי 21 היא הטובה מבין הבדיקות
בהצלחה לכולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)