מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףגל25/08/2015
שלום רופאים יקרים, אתמול הייתי בבדיקת אולטרסאונד ראשונה (הריון לאחר טיפולים) השאיבה הייתה ב2/8 ז"א שאני שבוע 5+ יום. החזרה של 2 בלסטוציסטים טריים. הרופא ראה שק הריון אך הוא לא ראה טוב ולא היה בטוח היכן השק ממוקם-אם בתוך חלל הרחם או בקרן החצוצרה (אני עברתי כריתת 2 חצוצרות, אחת בגלל הריון חוץ רחמי והשנייה בגלל הידרוסלפינקס). הרופא חושש מכך שאולי זה בקרן. לאחר מכן הייתי אצל הפרופסור מנהל היחידה והוא רצה לבדוק אותי גם הוא כי ראה שהייתי מאוד נסערת הוא בדק ואמר שהוא חושב שהשק כן בתוך הרחם (כי היה לידו ממצא שנראה כמו שרירן) הוא אמר שהכל נראה תקין ואמר שאבוא בעוד שבוע. אינני יודעת מה להרגיש אני מטפסת על קירות מרוב מתח, איך אני אחכה עכשיו שבוע? ואיך יכול להיות שהרופא אומר משהו אחד והפרופסור אומר משהו אחר? אני בלחץ מטורף כי היה לי כבר הריון מחוץ לרחם לפני 4 חודשים. אתמול גם בדקו את רמת הבטא והיא כבר הגיעה ל6000. העלייה שלה הייתה תקינה, בדקו 4 פעמים ובכל פעם שילשה את עצמה.
הפרופסור ניסה להרגיע אותי ואמר שהכל נראה עשר ושהגעתי מוקדם מדי ולא ניתן לראות בבירור ושהוא חושב שזה בתוך הרחם ושהסיכויים לשק בקרן החצוצרה הם קלושים. מה אתם ממליצים לי לעשות? להמתין שבוע או ללכת ביום חמישי? אני חוששת מכך שאם אמתין עוד שבוע ויהיה דופק ואכן יתבררו חששותיי אאלץ לעבור טיפול כירורגי. אני יודעת שאני חושבת יותר מדי קדימה אך אי אפשר לדעת בוודאות עוד לפני כן?
אודה לתשובה דחופה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף - תגובה
ד``ר רון ברדין27/08/2015שלום רב גל
אני מבין ללחץ והדאגה שלך שההריון ימשיך ויתפתח תקין אבל בשבועות הריון צעירים אלה בדיקת האולטרהסאונד לא יכולה לתת מענה מוחלט תמיד. זה שהיו 2 דעות מקובל בהחלט .מרוח הדברים מהפרופסור שבדק אותך ניתן להתרשם שבטוח במימצאיו.אין ברירה תאלצי להמתין בסבלנות. אני מציע לך לא לרוץ לעוד בדיקות אולטרהסאונד ועוד דעות שרק ילחיצו. המתיני כפי שהומלץ אלא אם דימום וכאבים חדים בבטן או אז פני למיון נשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)