היקף ראש קטן שבוע 30

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היקף ראש קטן שבוע 30
    לי
    21/09/2015

שלום דר רציתי בבקשה לשאול אני שבוע 30 עשיתי בדיקת אולטרסאונד ובה נאמר לי שהעובר קטן היא באחוזון 14 שוקלת 1067 לא זוהה מום קרדינלי היכול להסביר את הגודל היחסי קטן של העובר היקף ראש 245 ממ המהווה 2.6 SD לפי צרבנק .
    יש לציין כי בבדיקה הזרימות בחבל הטבור ו MCA תקינות והזרימות בעורקי הרחם תקינות .
    מאחר ומדובר בהיקף ראש קטן של 2.6 סטיות תקן ומאחר ומוצא האתני שלי ושל בעלי הוא פרסי האם יש סיבה לדאגה ?
    עוד פרטים:
    BPD-66.5
    HC-244.9
    AC-232
    FL-51.4
    EFW-1117.72
    רב תודות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש קטן שבוע 30

הוספת תגובה

• היקף ראש קטן שבוע 30 - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    22/09/2015

היקף ראש קטן מחייב בירור , ואם כל העובר קטן, כנ"ל. הבירור כולל בין השאר גם את מדדי ההורים. האם לכם יש ראש קטן? האם העובר מחקה את הוריו? אם לא, יש להתייעץ עם רופא הנשים שלך ועם יועץ גנטי בהאשר לבדיקות נוספות שצריך לבצע על מנת לוודא שממדי העובר אינם מצביעים על בעייה. שנה טובה וחתימה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר בהמשך למה שכתבת - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    24/09/2015

רוב הסיכויים שהעובר יחקה את הסיפור המשפחתי, אך לא הייתי מוותר על הייעוץ הגנטי ובירור מלא לתקינות העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר יקר

לי
    24/09/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון וחוות דעתך בבקשה

לי
    24/09/2015

היום הייתי אצל גנטיקאי ששלח אותי לבדיקת מי שפיר ציפ גנטי ובדיקה מיוחדת למוצא שלי ושל בעלי (הורינו ממוצא פרסי )וmri השאלה שלי היא האם הכל ייצא תקין והיא תהיה עדיין באחוזון נמוך מבחינת משקל והיקף ראש האם זה עדיין מדאיג או שזה סימן שהכל בסדר וזה עיניין משפחתי ונשללת בכמעט 100 אחוז בעיה רצינית ? האם עדיין תהיה המלצה להפסקת הריון עקב אי צמצום הפער ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר קטן

פרופ' מייזנר
    02/10/2015

אין ברפואה 100%. הבדיקות אליהן נשלחת הן התחמושת היחידה שנשארה בידינו, וסביר להניח שאם הן תמצאנה תקינות, הסיכוי לבעיה בעובר קטן בצורה מאד משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו