מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה - כיס שתןיעל13/10/2015
שלום רב
הריון ראשון בשבוע 15+3, סקירה תקינה. בסקירה כיס השתן של העוברית לא התמלא עד הסוף, בכל פעם התמלא קצת והתרוקן. לאחר המתנה של 10 דק התמלא שוב לא עד הסוף והתרוקן. זומנתי לביקורת בעוד שבועיים.
מה הסיבה לכך שלא הודגם כיס שתן מלא? אשמח לקבל הסבר על מצב כזה, האם שכיח? מה קורה במידה וכיס השתן ממשיך לא להתמלא? יש סיבה לדאגה?
יש לציין שזרימות הדם באזור תקינות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה - כיס שתן - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר14/10/2015לא ברור לי כיצד ניתן לאבחן עד כמה התמלא כיס השתן...
בכל מקרה, מניסיוני, בעוברים ממין נקבה, מילוי כיס השתן איטי בהרבה מזכרים, והסיבה לכך לא ברורה. מאותה סיבה אצל עוברים ממין נקבה בשלהי ההריון, השלפוחית מתמלאת ואינה מתרוקנת. אינני חושב כי מדובר במקרה שלך בבעיה אמיתית ומומלץמעקב בשלבי הריון מאוחרים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
יעל14/10/2015תודה על התשובה.
רק חשוב לי לדעת חלילה אם יש סכנה לבעיה קריטית בכיס השתן? הרי יש כניסה ויציאה של שתן. האם עצם כך שכמות מי השפיר תקינה זה אומר שיש מילוי וריקון תקין? האם זה קשור לתנועות בליעה של העובר? האם העוברים חייבים למלא את כיס השתן באופן מלא? כמה זמן צריך לחכות פעם הבאה כדי לראות שהעוברית ממלאת את כיס השתן עד הסוף?
אשמח לדעתך בנושא אני מודאגת מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/10/2015כמות מי שפיר תקינה משמעותה היא כי העובר משתין ובולע. אינני יכול להתייחס לכמות השתן בשלפוחית ללא צפיה בה. בד"כ עובר משתין כשהשלפוחית מתמלאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יעל16/10/2015האם לדעתך יש סכנה חלילה לעובר ולהמשך ההריון עם הממצא? או שניתן לטפל אחרי הלידה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר16/10/2015לא נראה לי כי מדובר בממצא מהותי, ואינני יכול לנבא לגבי תוצאות ההריון או מה יהיה לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרתך בבקשה!
יעל21/10/2015קודם כל תודה רבה על תגובותיך.
צירפתי תמונה של כיס השתן של העוברית שהרופא הצליח להדגים(שבוע 15+3). אשר לאחריו היא רוקנה.
אני לחוצה מאוד, אשמח לדעתך לגבי התמונה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)