שאלה לפרופסור מייזנר - נקודות אקוגניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור מייזנר - נקודות אקוגניות
    יעל
    04/02/2016

שלום רב
    בת 25 בשבוע 32, הריון שני, הריון קודם הסתיים בהפלה יזומה בגלל שקיפות עורפית מוגברת 5 ממ (לא בוצע בירור), בדיקות סקר גנטיות תקינות ואין בעיות גנטיות במשפחה.
    עד כה כל הבדיקות תקינות:
    שקיפות עורפית שבוע 12 - 1.3 ממ, לא בוצעה בדיקת הדם מפני שבוצע ה בדיקת ורפיי המורחבת בשבוע 10 תקינה לחלוטין. בנוסף בוצע חלבון עוברי בשבוע 16 - סיכוי לתסומת דאון 1:4531, טריזומיה - 1:51922.
    סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת ביצעתי באופן פרטי אצל רופא יסודי, הסקירות תקינות לחלוטין פרט ל2 נקודות אקוגניות צמודות בחדר שמאל, שנשארו גם בסקירה המאוחרת בשבוע 22+3, אולם הרופא טען שהם התבהרו מעט.
    הרופא שביצע לי את הסקירות אמר שאין צורך במעקב, לא הפנה לאקו לב ולא לייעוץ גנטי ואמר שיעלם בהמשך או אחרי הלידה.
    יש לציין שאצל אימי לפני 12 בהריון גם הודגמו 2 נקודות אקוגניות בחד שמאל שנעלמו.
    כעת לקראת הלידה אני קצת דואגת כי אין לי מושג אם הם נעלמו כי לא בוצע מעקב וגם כי שמעתי מהמון נשים ששולחים לאקו לב עובר ואותי לא שלחו.
    האם אפשר להיות רגועה? האם עצם כך שמדובר ב2 נקודות ולא אחת זה עדיין ממצא בדיד? דואגת בעיקר בגלל ההריון הקודם, האם יכול להיות קשר?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור מייזנר - נקודות אקוגניות - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    04/02/2016

הנקודות האקוגניות בלב מוכרות כחסרות משמעות בנוכחות סקירות תקינות ובדיקת וריפיי השוללת תסמונת דאון. מדובר בממצא שנעלם לקראת הלידה, וחבל שאת לחוצה ממנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו