מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הממצא באולטרסאונד שונה ממה שנמצא בסופו של דבר באקו לה העובריאורית28/02/2016
אני בת 35, בהריון שבוע 23. לפני כמה ימים ביצעתי סקירה מאוחרת.
הסקירה הדגימה: 1. מרווח הסנדל דו צדדי, 2. vsd ממברונטי קטן מאוד.
הרופא שלח אותי לאקו לב עוברי, וכן ל - ייעוץ גנטי. האקו לב עוברי יצא תקין. צוין כי אין פגמים במחיצה. בייעוץ הגנטי אמרו שרק על סמך מרווח הסנדל איני זכאית למי שפיר, מה גם שבישראל מותר לעשות מי שפיר רק עד שבוע 23. ניתן לעשות שוב משבוע 32 . כעת אני עדיין מודאגת, מצד אחד הרופא של הסקירה ראה משהו, והאקו לב שלל את זה. למי להאמין? ואין אני יכולה לדעת שהכל בסדר??? יש לציין כי מחר אני עוברת את הבדיקה של nipt - בדיק, הדם לאבחון תסמונת דאון, וכל יתר בדיקות הסקר יצאו תקינות.
מה לעשות לאור הממצאים הסותרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הממצא באולטרסאונד שונה ממה שנמצא בסופו של דבר באקו לה העוברי - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר28/02/2016בדיקת האקו לב העוברי, הנה בדיקה ספציפית ללב העובר שמבצעיה הטובים ביותר הם הקרדיולוגים של הילדים. לכן, הייתי סומך על בדיקתם לגבי לב העובר. בהעדר אינדיקציה לדיקור מי שפיר, בדיקת ה NIPT היא האופציה המועדפת לגבי איתור תסמונת דאון. מרווח הסנדל כסמן לתסמונת דאון אינו סימן ספציפי מספיק, אך בדיקת הדם צריכה לספק בתחום הדאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי עם הבדל בין האבחנות
אורית07/03/2016שאלה זו הינה בהמשך לשאלתי, לפיה מצד אחד הרופא של הסקירה (שעשה ככל הנראה השתלמות באקו לב) ראה vsd קטן מאוד ורופא נוסף, שגם הוא ביצע סקירה של הלב
(גם הוא עשה השתלמות באקו לב), ורופא נוסף קרדיולוג ילדים שהיו באותו החדר לא ראו כלום.
איך ייתכן דבר כזה?
זה גורם לי לחוסר ביטחון ברופאים שבודקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי עם הבדל בין האבחנות - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר08/03/2016אין 100% ברפואה, ויכול רופא לטעות ב VSD קטן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)