שאלה לגבי מי שפיר או בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי מי שפיר או בדיקת דם
    לירון
    14/03/2016

שלום,
    אני עדיין מתלבטת לגבי ביצוע מי שפיר או בדיקת הדם NIPT
    עברתי את גיל 35 וזה לא הריון ראשון ולכן הנטייה היא למי שפיר
    אולם בכל זאת מאוד מפחיד אותי הסיכון הכרוך בבדיקה.

מבינה שNIPT מאוד אמינה לשלול תסמונת דאון, אך מה עוד יכול להתגלות במי שפיר שלא נבדק בבדיקת הדם ואין לו שום ממצא בסקירות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה הקודמת

אני
    15/03/2016

מבין בדיקות הדם הבנתי שהבדיקה בשם מטרניטי 21 עדיפה כיוון שנותנת תוצאה חד-משמעית (ז"א או שלילי או חיובי) האם זה אומר שאם אני עושה את אחת הבדיקות האחרות ייתכן ואאלץ לעבור את הבדיקה פעמיים??

תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מי שפיר או בדיקת דם - תגובה

פרופ` ישראל מייזנר
    15/03/2016

1. בדיקת הדם בודקת רק 5 כרומוזומים ולא 23 כמו בבדיקת מי השפיר.
    2. בדיקת מי השפיר הנה בדיקה אבחנתית בניגוד לבדיקת הדם שהינה בדיקת סקר בלבד, ואם תשובתה חיובית יש בכל מקרה צורך בדיקור מי שפיר על מנת לאשש את האבחנה, טרם הפסקת הריון.
    3. החשוב מכל - בדיקת הדם אינה בודקת את הצ'יפ הגנטי, בו מתגלות תסמונות גנטיות רבות הכרוכות בד"כ בפיגור שכלי. הסיכוי לצ'יפ פתולוגי אצל אישה בריאה הוא 1:100 לערך, ולכ דיקור מי השפיר חיוני ביותר, ולמיטב שיפוטי עדיף לאין שיעור מבדיקת הדם. הסיכון בבדיקת מי השפיר הנו קטן ביותר אל מול הערך המוסף בביצוע הבדיקה בידיים מיומנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו