מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי מי שפיר או בדיקת דםלירון14/03/2016
שלום,
אני עדיין מתלבטת לגבי ביצוע מי שפיר או בדיקת הדם NIPT
עברתי את גיל 35 וזה לא הריון ראשון ולכן הנטייה היא למי שפיר
אולם בכל זאת מאוד מפחיד אותי הסיכון הכרוך בבדיקה.
מבינה שNIPT מאוד אמינה לשלול תסמונת דאון, אך מה עוד יכול להתגלות במי שפיר שלא נבדק בבדיקת הדם ואין לו שום ממצא בסקירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה הקודמת
אני15/03/2016מבין בדיקות הדם הבנתי שהבדיקה בשם מטרניטי 21 עדיפה כיוון שנותנת תוצאה חד-משמעית (ז"א או שלילי או חיובי) האם זה אומר שאם אני עושה את אחת הבדיקות האחרות ייתכן ואאלץ לעבור את הבדיקה פעמיים??
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי מי שפיר או בדיקת דם - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר15/03/20161. בדיקת הדם בודקת רק 5 כרומוזומים ולא 23 כמו בבדיקת מי השפיר.
2. בדיקת מי השפיר הנה בדיקה אבחנתית בניגוד לבדיקת הדם שהינה בדיקת סקר בלבד, ואם תשובתה חיובית יש בכל מקרה צורך בדיקור מי שפיר על מנת לאשש את האבחנה, טרם הפסקת הריון.
3. החשוב מכל - בדיקת הדם אינה בודקת את הצ'יפ הגנטי, בו מתגלות תסמונות גנטיות רבות הכרוכות בד"כ בפיגור שכלי. הסיכוי לצ'יפ פתולוגי אצל אישה בריאה הוא 1:100 לערך, ולכ דיקור מי השפיר חיוני ביותר, ולמיטב שיפוטי עדיף לאין שיעור מבדיקת הדם. הסיכון בבדיקת מי השפיר הנו קטן ביותר אל מול הערך המוסף בביצוע הבדיקה בידיים מיומנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)