מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רחם עם 1/3 מחיצה והאטה בגדילת עוברלי01/06/2007
שלום רב ,
אני נמצאת בשבוע 31 , לפני 3 ימים הייתי בביקורת של שדיקת אולטראסאונד ונודע לי שהעובר שוקל קילו ו- 110 גרם. בבדיקה הקודמת שעשיתי לפני כ-3 שבועות העובר שקל קילו ו-50 גרם.
אולי יש טעות במדידות הראש והבטן כי לא יכול להיות שהעובר עלה רק ב-100 גרם.מדובר פה על סטייה של 3 שבועות וזה ממצא מאד מדאיג.
נאמר לי שהיקף הראש והבטן קטן אך אורך הירך שמורה. הומלץ שאני יעשה בדיקת MRI למוח העובר בכדי לשלול פיגור שכלי חלילה או בעיות התפתחות אחרות.
אומנם בבדיקת אולטראסאונד נוספת שעשיתי ביום רביעי האחרון,נבדק כי המוח באופן כללי תקין,חדרי המוח אינם מורחבים.
נאמר לי שגורם נוסף לעצירה במשקל יכול להיות שלייתי. השליה שלי היא קדמית ויש לי רחם עם 1/3 מחיצה דבר היכול לגרום להפרעת השתרשות השלייה ואולי זה הגורם לחוסר התפתחותו של העובר.
במידה והעניין הוא שלייתי אז יילדו אותי מוקדם יותר.
אני מאד מקווה לשלול את עניין ה-MRI ולהתנחם שהעניין הוא שלייתי בלבד.
הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנוגע לכל הממצאים הנ"ל.
אשמח לתשובה בנושא כי זה חשוב לי מאד.
תודה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירה בגילה של העובר
ד''ר יורי פרליץ04/06/2007שלום לי,
שאלת מס' שאלות ואנסה לענות על כולן.
הראשונה, לגבי העצירה בגילת העובר. ישנן מס' סיבות לעצירה אפשרית בגדילת העובר, ביניהן זיהום חמור, הפרדות שיליה, או מחלה אחרת מאוד קשה שלא היית יכולה לפספס את נוכחותה.
אבל, סיבה שכיחה מאוד היא פשוט טעות במדידת מדדי העובר. בשלב הריון מתקדם זה, טעות המדידה של האולטרהסאונד היא +/- 3 שבועות, (מאות גרמים) כך שאת בתחום טעות המדידה.
לגבי אי ספיקה שיליתית אפשרית: מצד אחד המחיצה שברחמך יכולה לגרום לאי ספיקה שיליתית אך מצד שני מדדי הראש נפגעים רק בסוף, וקודם לכן הבטן ועצם הירך (מה שלא מתאים אצלך).
יש מדדים סונוגרפיים נוספים שאפשר בעזרתם לבחון האם יש אי ספחיקה שיליתית (דופלר של העורק הטבורי והעורק הוחי האמצעי).
לגבי ה MRI- הייתי מבצע קודם הערכה נוספת אצל מומחה לUS וסיבוכי הריון לפני שהייתי ניגש לבדיקה. נכון לעכשיו, לאור מה שכתבת כאן, אני לא יודע אם יש לך הגדרה של מיקרוצפליה (ראש קטן מהרגיל- צריך 3 סטיות תקן מתחת להקף הראש ביחס לגיל ההריון).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת!!!
לי04/06/2007אני אפנה למומחה נוסף כמו שיעצת לי ואעדכן אותך בהמשך.......
יום נעים,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)