מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוששת מאוד. שקיפות עורפית מוגברתסיון24/06/2016
שלום.
בת 35, שבוע 12+3. היום הייתי בבדיקת שקיפות עורפית שיצאה 2.5. בבדיקה נוספת הרופא מדד 2.2, אף אמר שמתייחס לתוצאה המחמירה. נצפתה עצם גשר אף. סיכון לפי גיל ושקיפות 1:380. הרופא אמר שסהכ התוצאה תקינה ויש לחכות לתוצאות בדיקות הדם. אני לא רגועה שכן ממה שאני קוראת אני מבינה ש 2.5 זו לא תוצאה טובה..
כיצד נכון להתנהל בשלב זה?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון נוסף
סיון24/06/2016רק אוסיף שבעת הבדיקה (אותה כאמור ביצעתי בשבוע 12+3) אורך העובר התאים לשבוע 13+1 (70 ממ)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
סיון24/06/2016סליחה אבל התבלבלתי בנתונים שכתבתי. הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל יצא 1:337, והסיכון לפי גיל ובדיקה יצא 1:375
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר26/06/2016לא משנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוששת מאוד. שקיפות עורפית מוגברת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר26/06/2016יעל שלום,
מהבדיקה שעברת ברור הוא כי דיקור מי שפיר הוא הבדיקה המומלצת עבורך: גם גילך, גם התשובה של 1:380 (זהו הסף לדיקור לפי משרד הבריאות), וגם השקיפות המוגברת - כל אלו מבחינתי הם אינדיקציה לדיקור מי שפיר. אינני מסכים עם הרופא כי יש לחכות לבדיקות הדם. בדיקות אלו הן סטטיסטיות, ומצבור הגורמים במקרה שלך, הנו אינדיקטיבי לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך שאלה נוספת
סיון26/06/2016תודה על התגובה
באיזה שבוע כדאי לבצע את הדיקור.. אם הכיוון הוא הפסקת הריון אז כדאי לעשות את זה מוקדם ככל האפשר, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך שאלה נוספת - תגובה
פרופ` ישראל מייזנר26/06/2016הזמן לביצוע הבדיקה הוא בין 16 - 22+6 שב', לפי הנחיות משרד הבריאות. אישית, אני מעדיף לדקור ASAP, ולכן שבוע 17 הוא האופטימלי מבחינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)