מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקונות בשליה בהריון- חודש תשיעיאלינור19/09/2016
שלום לך ד"ר יקר,
אשמח לעצתך. אני נמצאת כרגע בחודש תשיעי שבוע 37+3 הריון תקין לכל אורכו כולל הבדיקות בסקירות. היום כאשר הגעתי למיון בעקבות כאבים שהיו לי ברחם נמסר לי שהכול תקין והכאבים הם מהתרחבות ברחם. יחד עם זאת רופא המיון שאל אותי עם עברתי ניתוח קיסרי בהריון ואם ההריון היה לכל אורכו תקין. הסברתי שכל הבדיקות היו תקינות ולא עברתי מעולם קיסרי אבל אז הוא אמר לי שהוא רואה לקונות בשלייה. הוא שאל אם הרופא המטפל שםמלב לזה והסברתימלו שזה פעם ראשונה שאני שומעת על כך. גם בבדיקה הכול היה תקיןמלמעט הלקונות. השאלה מה משמעות הדבר והאם זה מוסכן. יש לציין כי השלייה שלי היא קידמית. ממצא זה מטרידנאותי מאוד במיוחד לאחרנשקראתי באינטרנט דברים שונים. אשמח לדעת אם יש ממה לדאוג ואם עליי לגשת למיון בשנית בעקבות ממצא זה, כי הרופא המטפל בי בחופשה. אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקונות בשליה בהריון- חודש תשיעי - תגובה
ד``ר רון ברדין19/09/2016אלינור שלום
לאקונות הם מעין כיסי דם ברקמת השלייה. מתייחסים בעיקר בהקשר של שלייה נעוצה כלומר שהשרשתה לא תקינה לדופן הרחם לרוב במיקרים בהם עברה ההרה ניתוח קיסרי בעבר או ניתוח רחמי אחר ולעיתים גם אחרי גרידות. לקונות זהו שם כולל ויש גודל שונה מספר לאקונות או בודדת והתייחסות לא כוללנית כך שאני מוגבל בהתייחסות ובהסבר מאחר ולא ראיתי את הבדיקה. עם זאת אם גדילת העובר תקינה והערכה שבצעת היום תקינה ועובדה ששוחררת מהמיון אינני רואה בעייה. חסר לי במידע שקיבלת האם גבול שלייה -רחם סדיר שכן זהו עוד פרמטר בהערכת נעיצות השלייה לדופן
כאמור על פניו ניראה שסיכויים שהמימצא הוא לוואי . בכל מיקרה את מוזמנת לפנות ליחידת אולטרהסאנד בבית חולים או במסגרת הקופה להערכה עם טופס 17 מתאים ( אפילו מרופא משפחה) להערכת השלייה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)