שליה קדמית נמוכה לאחר קיסרי - מה הסיכון לשיליה נעוצה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שליה קדמית נמוכה לאחר קיסרי - מה הסיכון לשיליה נעוצה?
    ליאת
    26/09/2016

שלום,
    אני בת 41 בהריון שני לאחר קיסרי, שבוע 15.
    היום עברתי סקירה ראשונה והסוקר אמר שהשיליה נמוכה ושיש לעקוב כדי לשלול שליה נעוצה. בסיכום הוא כתב שאין גבול ברור בין השיליה לרחם אך אין לקונות. כששאלתי לגבי הגבול הברור אמר שעל פי רוב כשהשליה נמוכה בשלב הזה לא רואים גבול ברור.
    1. האם זה נכון? או שהעובדה הזאת מעלה את הסיכון שלי לשליה נעוצה?
    2. מה הסיכויים שזו תהיה שליה נעוצה?
    3. הוא המליץ רק לבדוק מה המצב בסקירה המאוחרת. האם יש משהו חעשות בנידון לפני כו? בדיקות מסוימות?

אני מאוד מודאגת.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שליה קדמית נמוכה לאחר קיסרי - מה הסיכון לשיליה נעוצה? - תגובה

ד``ר רון ברדין
    29/09/2016

ליאת שלום
    ראשית ,שכיחות של שלייה נעוצה נמוך. נע בין 1:500 ל1-2500 לידות
    ישנם גורמי סיכון שאחת מהם ניתוחים קיסריים בעבר . האם צויינהשליית פתח אצלך? כי אם אכן פתח מעלה סיכון בשילוב עם קיסרי. נכון ששליה נמוכה באיזור הצלקת הניתחית מצריך מעקב סמנים סונוגרפיים . לרוב בשלב מוקדם של 15 שבועות קשה לאבחן שלייה נעוצה ולכן בסקירה השנייה ובהמשך ההריון מתייחסים. ישנם מספר מאפיינים לא רק מראה גבול שלייה ודופן הרחם .אני מסכים עם הבודק שסייג את הערכתו לגבי טישטוש הגבול כפי שתאר בכך שעוד מוקדם לקבוע. אין מה לעשות כרגע ומוקדם בכלל להתייחס למה יקרה בלידה כל עוד לא ברור אם אכן כך. אם חשד לשלייה נעוצה דנים ונערכים לקראת הלידה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ליאת
    29/09/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו