מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שליה קדמית נמוכה לאחר קיסרי - מה הסיכון לשיליה נעוצה?ליאת26/09/2016
שלום,
אני בת 41 בהריון שני לאחר קיסרי, שבוע 15.
היום עברתי סקירה ראשונה והסוקר אמר שהשיליה נמוכה ושיש לעקוב כדי לשלול שליה נעוצה. בסיכום הוא כתב שאין גבול ברור בין השיליה לרחם אך אין לקונות. כששאלתי לגבי הגבול הברור אמר שעל פי רוב כשהשליה נמוכה בשלב הזה לא רואים גבול ברור.
1. האם זה נכון? או שהעובדה הזאת מעלה את הסיכון שלי לשליה נעוצה?
2. מה הסיכויים שזו תהיה שליה נעוצה?
3. הוא המליץ רק לבדוק מה המצב בסקירה המאוחרת. האם יש משהו חעשות בנידון לפני כו? בדיקות מסוימות?
אני מאוד מודאגת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה קדמית נמוכה לאחר קיסרי - מה הסיכון לשיליה נעוצה? - תגובה
ד``ר רון ברדין29/09/2016ליאת שלום
ראשית ,שכיחות של שלייה נעוצה נמוך. נע בין 1:500 ל1-2500 לידות
ישנם גורמי סיכון שאחת מהם ניתוחים קיסריים בעבר . האם צויינהשליית פתח אצלך? כי אם אכן פתח מעלה סיכון בשילוב עם קיסרי. נכון ששליה נמוכה באיזור הצלקת הניתחית מצריך מעקב סמנים סונוגרפיים . לרוב בשלב מוקדם של 15 שבועות קשה לאבחן שלייה נעוצה ולכן בסקירה השנייה ובהמשך ההריון מתייחסים. ישנם מספר מאפיינים לא רק מראה גבול שלייה ודופן הרחם .אני מסכים עם הבודק שסייג את הערכתו לגבי טישטוש הגבול כפי שתאר בכך שעוד מוקדם לקבוע. אין מה לעשות כרגע ומוקדם בכלל להתייחס למה יקרה בלידה כל עוד לא ברור אם אכן כך. אם חשד לשלייה נעוצה דנים ונערכים לקראת הלידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליאת29/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)