מדדי עובר והיקף ראש בהערכת משקל- שבוע 34

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדדי עובר והיקף ראש בהערכת משקל- שבוע 34
    יעל
    22/11/2016

שלום רב

אני בשבוע 34.1, בהערכת משקל היום המדדים שנמדדו היו:
    Bpd- 85, מתאים לשבוע 34.2
    Hc- 321, מתאים לשבוע 36.2
    Ac- 290, מתאים לשבוע 33
    יחס hc/ac 1.1
    Fl- 66, מתאים לשבוע 34.1

הערכת משקל 2270, אחוזון 48.

אני מוטרדת מכך שהראש גדול בשבועיים+יום.. לי ולבן זוגי אין ראש גדול במיוחד.. הרופאה אמרה שזה תקין ונמצא בין הממוצע לסטיית תקן אחת ושזה בסדר, שחדרי המוח לא מורחבים והמבנה נראה תקין.

בהערכות משקל קודמות הראש גם היה גדול אבל פחות..
    בשבוע 31.1 היקף הראש היה 294, מתאים לשבוע 32.4.
    בשבוע 28.3 היקף הראש היה 270, מתאים לשבוע 29.3.
    גם בהערכות אלה הבטן קטנה בשבוע משבוע ההריון והירך בדיוק בגודל ההריון.

מצד אחד היקף הראש נשאר לאורך ההערכות בין ממוצע לסטיית תקן אחת, אך מבחינת התאמה לשבוע נראה שהפער גדל כשהתחיל בפער של שבוע משבוע ההריון, וכיום שבועיים ויום...

האם התמונה נראית מדאיגה או בעייתית? האם נדרשות בדיקות מיוחדות מעבר להמשך מעקב גדילה?

אציין ששקיפות עורפית הייתה מעט מוגברת (2.5 ממ, crl, 69). סקירה ראשונה ושניה תקינה אקו לב (בשבועות 20, 27 ו31) תקין למעט tr קל, מי שפיר וציפ גנטי תקין.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מדדי עובר בשבוע 34

ד``ר רון ברדין
    22/11/2016

יעל שלום רב
    סיפקת מידע רחב ומצויין שעוזר לענות
    נתחיל עם היקף הראש הגדול ולגביו את מוטרדת. חשוב לדעת שמבין כל המדדים בהיקף הראש יש טווחי סטייה במדידה בשליש השלישי אפילו טווח של שבועיים שלשה שנחשב תקין . ב. היקף ראש גדול המקבל התייחסות רחבה יותר לשבוע 34 הוא 350 ממ כך שעוברך רחוק משם ! ואמנם פער של שבועיים אבל בתחום התקין. תתייחסי לכך שהערכת המשקל סביב אחזוון 50 שזה מצויין. את יכולה לבצע הערכת משקל ומדדים נוספת בטווח שלב לפחות שבועיים מהבדיקה הנוכחית במטרה לראות מגמה-כלומר סטטי , גדל וכדומה
    לסיכום על פניו מהמידע שצירפת אינני רואה מימצא מעורר דאגה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו