שקיפות עורפית הריון תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית הריון תאומים
    חנה בננה
    05/01/2017

שלום.
    בת 37, תאומים לא זהים מ ivf, שבוע 12+ 3. מבחינת גיל הסבירות לת.ד. 1:219. היום שקיפות עורפית. עובר ימין, 64 ממ אורך, 1.37 נוזל, נצפה עצם אף (סבירות 1:1219). עובר שמאל, 67 ממ אורך, 2.23 נוזל, נצפה עצם אף (סבירות 1:319). לקח לרופא בערך 30 שעה לגרום לעובר שמאל לזוז כך שהוא יוכל לבצע את הבדיקה, ומיד כשנצפה הנוזל הוא שאל אם אני נגשת לעשות ניקור מי שפיר. שאלתי צריך? ענה "כן".
    א. האם לא כדאי לבצע סיסי שליה? במקום מי שפיר
    ב. האם יש סיבה משמעותית לדאגה (כי אני מנסה להסביר לעצמי ש 2.2 זה בטווח הנורמה).
    ג. האם סקירה מוקדמת עשויה להוסיף ממצאים (נאמר להפריך אפשרות לבעיות לב או להציף נתונים פיסיים שיקטינו את החשש לת.ד.?).
    טוב ממש הגזמתי. תודה וסליחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאומים

פרופ` ישראל מייזנר
    05/01/2017

1. בדיקת סיסי שליה בתאומים אינה פשוטה, ותלויה במיקום השליות שעלול לעיתים להיות בעייתי. דיקור מי שפיר פשוט יותר ועם סיכון, ככל הנראה, קטן יותר.
    2. אינני יכול להתנבא, אך ערך של 2.2 הינו גבולי ביותר.
    3. גם אם הסקירה המוקדמת תהיה תקינה לגמרי, לא הייתי מהסס מלבצע דיקור מי שפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו