מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התוצאות מתייחסות לגיל הריון 12 שבועות 5 ימיםפרופ` ישראל מייזנר16/03/2017
היי ,
בת 29.
התוצאות מתייחסות לגיל הריון 12 שבועות 5 ימים.
סיכון לפי שקיפות עורפית + גיל האישה ביום הלידה 1:974
לאחר בידקות דם :
Pappa 0.6
Hcgb 0.4
שקיפות עורפית 2.3 mm
סיכוי לתסמונת דאון לפי גיל 1:1000
סיכוי לתמונת דאון בשילוב בדיקות 1:1200
טריזומיה 18:
1:6200
הבנתי שהבדיקות תקינות אך בכל זאת הומלץ על דיקור.
אשמח לקבלת דעה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן או לא לדיקור מי שפיר
ד``ר רון ברדין16/03/2017היי שני
על פי הגדרות יבשות הבדיקה שלך ותוצאותיה בתחום התקין כלומר שקיפות 2.3 ממ בתחום נורמלי, ושיקלול סיכון מעבר ל 1:380 , יחס שהוא אינדיקטיבי לדיקור מי שפיר. מכאן אנחנו ניכנסים לגישה שמצד אחד היכולת לקבל מידע מלא ולא סטטיסטי בדיקור מי השפיר לעומת סיכון מסויים להפלה מהדיקור עצמו. כך שתיצטרכי בעניין הזה בנתונים הנ"ל להחליט בעצמך. יש לציין שסקירה מוקדמת אם עוד לא ביצעת אף היא נותנת מידע על הסיכון לדאון ולתסמונות כרומוזומליות אחרות ,סיכון שיורד משמעותית כאשר הסקירה תקינה,אבל לא את המידע הנירחב המתקבל בדיקור מי שפיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הסקירה הראשונה
שני17/03/2017תודה רבה על התגובה דר ברדין.
רק רציתי לציין שעשיתי סקירה ראשונה והכל יצא תקין.
ביום ראשון אני עושה חלבון עוברי. האם נכון לקבל החלטה רק לאחר התוצאות של החלבון ?
קצת נלחצתי מהעובי שיצא 2.3
אני בהריון ראשון והדיקור מפחיד אותי. אולי לעשות בדיקת דם במקום(אני יודעת שהיא לא מחליפה דיקור)
אבל האם ערך של 2.3 הוא עד כדי כך חריג שצריך לדקר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רון ברדין17/03/2017שני
א. מצויין שסקירה תקינה
ב. זה בהחלט בסדר לקבל החלטה אחרי החלבון העוברי
ג. אין ספק ש 1 ממ עדיף על 2.3 ממ אך נחשב בתחום התקין ואיננו עד כדי כך חריג.
ד. מאחר ואת בהתלבטות אני מציע שתבצעי ייעוץ גנטי בעניין יתכן ויוסיף לך בקבלת החלטה . בדיקת הדם רלוונטית במקרה כזה שוב תוך הבנת מיגבלותיה מול דיקור מי שפיר
שוב, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)