מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדדי עובר שבוע 37+4אילנית05/10/2017
שלום,
בסקירת גדילת עובר, שבוע37+4, יצאו המדדים הבאים
Bpd - 92, 37+3 אחוזון 64.06%
Hc - 319, 36+0 אחוזון 4.36%
Ac - 293, 33+3 אחוזון 0.23%
Hc/ac 1.09
Fl - 69, 35+2 אחוזון 7.49%
ממוצע משך הריון 35+4
הערכת משקל 2458גר
האם פערים כאלה מדאיגים?
ממוצע ההריון קטן בשבועיים...
מדובר בבת. בעלי 175סמ ואני 155סמ
נשלחנו למעקב מוניטור ומעקב גדילה נוסף בשבוע 39
אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי העובר
פרופ` ישראל מייזנר05/10/2017המדד היחידי המטריד הוא היקף הבטן הקטן יחסית לשאר המדדים. את עצם הירך הקצרה ניתן להסביר בכך שגם את אינך גבוהה, ועדיין מדד זה בטווח הסביר. יש לבצע בירור להיקף הבטן הנמוך הכולל ייעוץ גנטי ובעקבותיו יתכן ויהיה צורך במעקב הכולל בדיקות זרימת דם וכד'. כאשר הבטן קטנה יחסית לשאר המדדים בשבוע הריון שכזה, יתכן ובמקום הראשון יש לחשוד בבעיה בשליה. לכן, עלייך לפנות לרופא המטפל לתכנון המשך המעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אילנית05/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידה חוזרת שבוע 38+4
אילנית08/10/2017שלום רב,
הייתי היום במדידה חוזרת
Bpd - 90.3 מתאים לשבוע 37+0
Ofd - 110.5
Hc - 321.2m מתאים לשבוע 36+1
Ac - 315.6 מתאים לשבוע 35+4
Femur - 71.4mm מתאים לשבוע 36+5
ממוצא גיל הריון 36+1
יחס משקלים
hc/ac - 1.02
Ac/femur - 4.42
Bpd/femur - 1.26
Hc/bpd - 3.56
הערכת משקל - 2838 גר, הרופא אמר שזה אחוזון 31
)העובר היה במצג לא נוח למדידת היקף בטן מדויק)
זרימת דם בטבור - 2.10
הבעיה היא שהטכנאית טעתה בחישוב גיל ההריון ורשמה 37+6 (אין לי מושג מאיפה היא לקחה את הנתון).
אם אני לא טועה, זה משפיע על כל החישוב והאחוזונים וייתכן שהעובר בכלל לא גדל בשבוע האחרון.
ציינתי את הטעות בפני הרופא אבל הוא לא התרגש
האם אני צודקת?
כמה המצב חמור?
מצטערת על האורך ותודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילת העובר
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2017מה שחשוב הוא בכמה גדל העובר בין הבדיקות. בגדול ההפרש הוא בכל המדדים ולכן העובר פרופורציוני במדדיו. עלייך לפנות לרופא המטפל, שיעלה את המדדים על עקומת גדילה וישווה בין הבדיקות. רק כך ניתן לבדוק את גדילת העובר כיאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדי העובר
פרופ` ישראל מייזנר05/10/2017המדד היחידי המטריד הוא היקף הבטן הקטן יחסית לשאר המדדים. את עצם הירך הקצרה ניתן להסביר בכך שגם את אינך גבוהה, ועדיין מדד זה בטווח הסביר. יש לבצע בירור להיקף הבטן הנמוך הכולל ייעוץ גנטי ובעקבותיו יתכן ויהיה צורך במעקב הכולל בדיקות זרימת דם וכד'. כאשר הבטן קטנה יחסית לשאר המדדים בשבוע הריון שכזה, יתכן ובמקום הראשון יש לחשוד בבעיה בשליה. לכן, עלייך לפנות לרופא המטפל לתכנון המשך המעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה לגבי - מדידה חוזרת שבוע 38+4 לעיל
אילנית09/10/2017אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)