מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפית ובדיקות דםחסוי08/10/2017
היי ביצעתי שקיפות עורפית שיצאה תקינה ואלה התוצאות
גיל האישה 29.7
גיל ההריון 12+6
מטרת הבדיקה שקיפות עורפית
מס שקי הריון 1
מבנה השק שלם
רקמת עוברית נצפתה
דופק עוברי נצפה
תנועות כן
BPD: מ"מ מתאים לשבוע: NA
CRL: מ"מ מתאים לשבוע 13
שקיפות עורפית 2.5
כמות מי שפיר תקינה
הנתונים
סינון לפי גיל 1:900
סינון משוקלל 1:1000
נראתה עצם אף
עכשיו נעבור לתוצאת בדיקת הדם של השקיפות
Papp-A. 0.40 MoM טווח הנורמה מעל 0.15MoM
HCGb (1476.7mUl) 1.36MoM טווח הנורמה עד 3MiM
שקיפות עורפית (MT)
(50.1ng/mL)
2.3MoM
(2.5mm) טווח הנורמה עד 3mm
הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך 1:953
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה 1:25
טריזומיה 18
הסיכון הנחושה לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה 1:2077
עשיתי סקירת מערכות מוקדמת שיצאה תקינה פרט לשתי מוקדים אקוגנים בלב העובר בחדר שמאל
הוא שלח אותי לאקו לב שיצא תקין ובאקו לב נראתה רק נקודה אקוגנית אחת
עשיתי סקירת מערכות מאוחרת שיצאה תקינה וגם שם נראתה רק נקודה אקוגנית אחת
השאלה שלי האם קיים סיכוי לעובר תקין ואם כן מה האחוזים שהכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי סקר שליש ראשון
פרופ` ישראל מייזנר09/10/2017סיכון של 1:25, הוא 4% אל מול 96% שהעובר תקין לגמרי. לכן, לא להילחץ, ולבצע בשבוע 17 דיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי. סקירה מוקדמת תקינה ואח"כ מי שפיר עם צ'יפ תקינים - ישיבו את השקט והשלווה למעונך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףףףףףףףףףףףףףף
חסוי09/10/2017אני כבר בשבוע 23 עשיתי סקירה מוקדמת היא הייתה תקינה לגמרי חוץ משתי מוקדים ארגונים הלב בחדר שמאל עשיתי אקו לה שיצא תקין עשיתי גם סקירה מאוחרת שיצאה גם כן תקינה בסקירה המאוחרת ראו רק מוקד אקוגני אחד אבל אני בלחץ כי הבנתי שמוקדים אקוגנים מעלים את הסיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףף
פרופ` ישראל מייזנר09/10/2017נוכחות המוקדים האקוגניים + הסיכון המוגבר בשקיפות, רק מחזקים את הדיעה שיש מקום לדיקור מי שפיר. גם על פי הקריטריונים של האיגוד הגנטי, נוכחות שני סימנים רכים, מצביעים על הצורך בביצוע דיקור מי שפיר ולך יש סיכון יתר בשקיפות + מוקדים אקוגניים בלב. דיקור מי שפיר מבוצע עד שבוע 22+6 לפי הנחיות משרד הבריאות. לכן, אם עוד לא סיימת 23 שבועות מלאים יש מקום לשקול דיקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה אומר שרוב הסיכוים
לירון10/10/2017שהעובר לא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו שאני לא מבינה
חסוי10/10/2017שעשיתי את השקיפות זה שעשה לי את השקיפות אמר שהשקיפות תקינה יצא 2.5 הוא לא אמר לי שזה נחשב לקצת גבוה את זה הבנתי מהפורומים לא משנה אבל 2.5 זה עדיין נחשב תתקין הבדיקת דם אחרי השקיפות גם יצאו פרמטרים תקינים בכל בטווח הנורמה אז איך חישבו לי את זה שאני בסיכון מוגבר 1:25 אם בסך הכל השקיפות תקינה והפרמטרים של בדיקת הדם תקינה אני רוצה להבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון לתסמונת דאון
פרופ` ישראל מייזנר10/10/2017זאת הצרה כשניזונים מהאינטרנט ומפורומים (חוץ מזה...). אף אחד לא מבין את השקלולים של הגנטיקאים. בשורה התחתונה עם סיכון של 1:25 היה חובה לשלוח אותך למי שפיר! לא אמרתי כי העובר לא יהיה בסדר כל שאמרתי הוא שלהערכתי דרוש היה לבצע לשקול דיקור מי שפיר. פני בדחיפות לייעוץ גנטי, שזהו המקור המוסמך לאינפורמציה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)