בת 44 בהריון מתרומת ביצית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 44 בהריון מתרומת ביצית
    מרינה
    09/11/2017

שלום רב, מאוד לחוצה. אני בת 44 בהריון מתרומת ביצית (התורמת היתה בת 26), הבדיקות נעשו לפי גילה כמובן.
    שקיפות עורפית בשבוע 12+0: הודגם עצם האף, עובי הנוזל 0.68, CRL 5.75. בדיקת דם:
    PAPP-A 1.5 MLU/ML 0.68 MOM ׁׂ.נורמה מעל 0.15 MOM
    FREE BHCG 90.1 MLU/ML 1.95 MOM
    PIGF 1.8 PG/ML 0.05 MOM
    NT 0.7MM 0.60 MOM נורמה עד 3 MM
    סיכון לטריזומיה 18: 1:10000
    סיכון לתסמונת דאון: לפי הגיל בלבד 1:1300
    לפי הגיל והבדיקות 1: 500( השמך בירור)

אם סיכוי לפי הגיל הוא 1 ל1300 ותוצאה כללית 1 ל 500 אני מבינה שבדיקת הדם לא טובה? איזה שורה לא תקינה? מה זה אומר? רק תסמונת דאון או מומים אחרים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 44 בהריון מתרומת ביצית

הוספת תגובה

• שיקלול סיכון לתסמונת דאון

ד``ר רון ברדין
    09/11/2017

מרינה היי

הסיכון של 1:500 מתייחס לתסמונת דאון והוא מביא בחשבון את בדיקת השקיפות ובדיקת הדם עם גיל הניבדקת ושבוע ההריון . השקיפות 0.68? אולי תבדקי שוב בדף התוצאה מהרופא שבדק שכן תקין ביותר. הסיכון בוא ממליצים דיקור מי שפיר הוא 1:380 ומעבר לו כלומר 1:500 עדיין בטווח הנורמה.
    החלטה על בירור כרומוזומלי מכילה שיקולים נוספים מרק לתסמונת דאון. הייתי מציע בכל מיקרה שתבצעי ייעוץ גנטי בנושא
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה בבקשה

מרינה
    11/11/2017

תודה לך.
    1. האם יש השפעת הגיל שלי על התוצאות?
    2. ביום שנעשתה הבדיקה היתי עדין עם תמיכה של אנדומטרין ופרוגינובה?האם יש להם השפעה?
    3.האם זה נכון שקראתי באינטרנט:שאם מדובר בהריון מ ivf אז papp-a ב10% יותר מנוכה מהריון הרגיל, free beta hcg להפך ב10% יותר גבוהה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

מ
    20/11/2017

שלום רב. היום בשבוע 15+1 עשיתי סקירה מוקדמת שיצאה תקינה למעט שילית פתח.
    שקיפות תקינה. סקר שליש ראשון בדיקת דם+גיל 1:500 אבל זה יותר גהוה מסיכון לפי גיל התורמת (1:1300).
    האם עדין כדאי לחשוב על מי שפיר?
    ההריון מאוד יקר .הושג אחרי הרבה טיפולים כושלים עם הביציות שלי והושג רק אחרי תרומת ביצית מתורמת בת 26?
    מאוד לא רגועה...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו