מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 44 בהריון מתרומת ביציתמרינה09/11/2017
שלום רב, מאוד לחוצה. אני בת 44 בהריון מתרומת ביצית (התורמת היתה בת 26), הבדיקות נעשו לפי גילה כמובן.
שקיפות עורפית בשבוע 12+0: הודגם עצם האף, עובי הנוזל 0.68, CRL 5.75. בדיקת דם:
PAPP-A 1.5 MLU/ML 0.68 MOM ׁׂ.נורמה מעל 0.15 MOM
FREE BHCG 90.1 MLU/ML 1.95 MOM
PIGF 1.8 PG/ML 0.05 MOM
NT 0.7MM 0.60 MOM נורמה עד 3 MM
סיכון לטריזומיה 18: 1:10000
סיכון לתסמונת דאון: לפי הגיל בלבד 1:1300
לפי הגיל והבדיקות 1: 500( השמך בירור)
אם סיכוי לפי הגיל הוא 1 ל1300 ותוצאה כללית 1 ל 500 אני מבינה שבדיקת הדם לא טובה? איזה שורה לא תקינה? מה זה אומר? רק תסמונת דאון או מומים אחרים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקלול סיכון לתסמונת דאון
ד``ר רון ברדין09/11/2017מרינה היי
הסיכון של 1:500 מתייחס לתסמונת דאון והוא מביא בחשבון את בדיקת השקיפות ובדיקת הדם עם גיל הניבדקת ושבוע ההריון . השקיפות 0.68? אולי תבדקי שוב בדף התוצאה מהרופא שבדק שכן תקין ביותר. הסיכון בוא ממליצים דיקור מי שפיר הוא 1:380 ומעבר לו כלומר 1:500 עדיין בטווח הנורמה.
החלטה על בירור כרומוזומלי מכילה שיקולים נוספים מרק לתסמונת דאון. הייתי מציע בכל מיקרה שתבצעי ייעוץ גנטי בנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בבקשה
מרינה11/11/2017תודה לך.
1. האם יש השפעת הגיל שלי על התוצאות?
2. ביום שנעשתה הבדיקה היתי עדין עם תמיכה של אנדומטרין ופרוגינובה?האם יש להם השפעה?
3.האם זה נכון שקראתי באינטרנט:שאם מדובר בהריון מ ivf אז papp-a ב10% יותר מנוכה מהריון הרגיל, free beta hcg להפך ב10% יותר גבוהה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
מ20/11/2017שלום רב. היום בשבוע 15+1 עשיתי סקירה מוקדמת שיצאה תקינה למעט שילית פתח.
שקיפות תקינה. סקר שליש ראשון בדיקת דם+גיל 1:500 אבל זה יותר גהוה מסיכון לפי גיל התורמת (1:1300).
האם עדין כדאי לחשוב על מי שפיר?
ההריון מאוד יקר .הושג אחרי הרבה טיפולים כושלים עם הביציות שלי והושג רק אחרי תרומת ביצית מתורמת בת 26?
מאוד לא רגועה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)