כיס מרה בסקירה nuesn,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיס מרה בסקירה nuesn,
    אני
    11/11/2017

שלום, הריון תאומים, בסקירה הכל תקין אבל כיסי המרה לא נצפו בשני העוברים. הסקירה בוצעה בשבוע 13+5, וחזרה על הבדיקה בניסיון לאתר כיסי מרה בשבוע 15 עגול. אמורה לבצע בדיקה נוספת עוד שבועיים. השאלה היא, האם כדי שאפשר יהיה לראות את כיסי המרה הם צריכים להיות מלאים? (כמו בבדיקה רגילה אצל מבוגרים) האם בעובר הם מלאים כל הזמן בצורה רציפה או שיש מחזוריות של התרוקנות והתמלאות, ואם כן, מה משפיע על זה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיס מרה בסקירה nuesn,

הוספת תגובה

• כיס מרה בעובר

ד``ר רון ברדין
    11/11/2017

שלום רב
    כיס מרה בעובר מודגם לרוב סביב שבוע 15-16. כאשר לא מודגם בשלב זה הוא מודגם בכ 90% מהמיקרים כעבור כ 10 ימים - שבועיים. לעיתים לא מודגם אלא רק בשלבי הריון מתקדם ואף אחרי הלידה. במידה ולא יודגם בבדיקתך הקרובה אני מציע שתבצעי הערכה בבית חולים ביחידת אולטרהאונד שם יינתן לך בנוסף לבדיקה גם ייעוץ להמשך הבירור במיקרים אלה. יש חשיבות לביצוע הערכה והייעוץ עוד טרם ביצוע דיקור מי שפיר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    11/11/2017

תודה על התשובה המהירה. השאלה היא האם אפשר לפספס את הכיס בגלל שבזמן הבדיקה הוא ריק יחסית, ולאחר כמה שעות יתמלא? או שבעובר בשונה ממבוגרים, הוא במצב קבוע מבחינת הנפח שלו ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר רון ברדין
    11/11/2017

הסיבה לביקורת היא האפשרות שכיס המרה לא היה מלא ולכן לא הודגם ולא מסיבה פתולוגית. התנודתיות לא גדולה עם גודל כיס המרה כך אם לא יודגם גם בבדיקה הבאה יש צורך בייעוץ ובירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    11/11/2017

תודה רבה! פשוט שמתי לב ששתי הבדיקות נעשו בערך באותה שעה בצהריים, והתחלתי לחשוב שאולי יש מחזוריות כלשהי במשך היממה בהתמלאות התרוקנות, ופשוט כדאי את הבדיקה הבאה לקבוע למשל לשעות הערב.... שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו