מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפיר ועודזהבה20/05/2008
אני בת 30 עושה עוד כמה שבועות מי שפיר בגלל נשאות גנטית משותפת - יש לי זכאות חינם
בשקיפות עורפית - עובי 1.4 אבל אחרי שקלול עם בדיקת הדם 1:360
בסקירה המוקדמת - עובר ללא רבב אבל עורק אחד במקום 2 בחבל הטבור (ממצא יחיד..)
חלבון עוברי - עדיין לא עשיתי (שבוע הבא)
שאלה
במי שפיר - יבדקו לי רק את המחלה הגנטית המשותפת או (כי היא זו שמזכה אותי במי שפיר) או שגם את כל מה שבודקים בדר"כ (ה-46 כרומוזומים)?
ודבר נוסף - העורק האחד במקום ה-2 - חוץ למרמז על מומים (שלא נמצאו טפו טפו ) יכול לגרום לעוד בעיות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות מימצא של 2 כלי דם בחבל הטבור
ד``ר רון ברדין20/05/2008שלום זהבה
1. בדיקת מי השפיר תכלול כמובן את 23 זוגות הכרומוזומים בנוסף לבדיקה הספציפית שבעטייה את מבצעת הדיקור
2. מימצא של 2 כלי דם בעורק הטבור המתגלה בסקירת המערכות כאשר לא נימצא כל מימצא נוסף בבדיקה הינו סימן המעלה בצורה קלה מאוד הסיכון למומים כרומוזומליים או אחרים. שכיחות מומי לב ומערכת השתן מתוארת כגבוהה מעט יותר באוכלוסיה זו. כמו כן יש צורך בשלבים מתקדמים יותר בהריון לבצע מעקבי גדילה לעובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)