טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לאחר ביקור אצל רופא הנשים שלי ובדיקה של תוצאות הבדיקה אמר לי כי הסיכון לגילוי תסמונת כרומוזומלית גנטית שתתגלה בבדיקה של מי שפיר עם צ'יפ גנטי הוא 1:128, לא הצלחתי להבין אם התוצאה תקינה או שלא ומה היא אומרת בפועל? הרופא פשוט הלחיץ ואמר אני לא יכול להגיד לך אם לעשות את בדיקת מי השפיר עם הצ'יפ הגנטי אבל היית רוצה לקחת אחראיות על העובר שמשהו יתגלה בסוף ותהיי אחת מתוך 128 במידה ולא תעשי את הבדיקה... רוצה להבין את משמעות תוצאות הבדיקה לעומק ואם המשמעות היא שאני צריכה לעשות את הבדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קשה לראות מהצילום את הכתוב, אך אם הבנתי נכון, הסיכון לבעיה שתתגלה בצ'יפ הגנטי הוא 1:128. זהו סיכון גבוה מהסיכון לתסמונת דאון, ומסף הסיכון לדאון שהוא 1:380, לפי משרד הבריאות. כלומר הסיכון לבעיה בצ'יפ גבוה יותר, ויתכן שהרופא רמז לך שכדאי לשקול דיקור מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר