מה דעתך על תוצאות הבדיקות שנעשו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה דעתך על תוצאות הבדיקות שנעשו
    מודאגת
    29/01/2018

שלום רב.הריון מתרומ ,תורמת בת 26.
    שקיפות עורפית 0.7 ממ.
    סקר שליש ראשון:סיכון לת.ד.לפי הגיל 1:1300.
    לפי הגיל+בדיקות 1:500.
    תבחין מרובע : סיכון לת.ד.decatest 1:2000.
    שתי הבדיקות בוצעו במעבדות זר.
    סיכון לטריזומיה 18:1:10000.
    סקירה מוקדת מורחבת פרטי תקינה.
    סקירה מאוחרת בקופה תקינה למעט חדרי המוח לטרלים 7.4 ו6.2. נאמר לי להיות במעקב אבל לא להלחץ ושזה שכיח....
    לא עשיתי בדיקת nipt כי גם היא סטטיסטיט ולא תמיד מתאימה לתרומה במיוחד כשהוחזרו 2 עוברים.
    בתחילת הדרך הוחלט שנעשה מי שפיר אם בבדיקות נראה משהו לא תקין.
    עכשיו אני שבוע 25+ ומשבוע 21+ אני עם צירים+צוואר רחם 10 ממ עם פנלינג.מטופלת בפרסולט,פרוגסטרון וקיבלתי צלסטון. אז אולי אפילו היה לי מסוכן לעשות מי שפיר עם צוואר הרחם דינמי.

האם על סמך הבדיקות שבוצעו אפשר לקוות שהכל בסדר עם העובר? הכוונה האם אותן בדיקות היתה עושה בחורה בת 27 בהריון מivf ומקבלת אותן תוצאות היו מסתפקים בזה ללא מי שפיר?תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מי שפיר

פרופ` ישראל מייזנר
    29/01/2018

כל הבדיקות שבצעת, מראות תוצאות תקינות. על פניו, אין אינדיקציה לדיקור מי שפיר, אך הבדיקות הללו אינן בודקות את הצ'יפ הגנטי, שהוא סיבה טובה לביצוע דיקור מי שפיר בכל גיל. בתנאי צוואר הרחם שלך, ובגיל ההריון שלך, לא הייתי ממליץ על דיקור מסיכון ללידה מוקדמת!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו