אולטרסאונד וגינאלי ממושך בשבוע 6+2 כולל בדיקת דופלר לזרימה ברחם - סיכונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולטרסאונד וגינאלי ממושך בשבוע 6+2 כולל בדיקת דופלר לזרימה ברחם - סיכונים
    טלי כהן
    02/02/2018

שלום,
    אני בשבוע 6+2 לאחר IVF.לאחר אולטרסאונד וגינלי שהראה שק הריון ודופק הסכמתי לביצוע אולטרסאונד וגינלי נוסף ארוך (של כרבע שעה שכלל בדיקת דופלר להערכת הזרימה בעורקי הרחם. לא בוצעה בדיקת דופלר לעובר עצמו ). הסכמתי לאולטרסאונד הנ"ל מכיוון שנאמר לי שיכול לסייע בניבוי סיכוני הריון הנובעים מ IVF. מסיום הבדיקה ועד עכשיו אני בחרדה עצומה מכיוון שקראתי שישנם מחקרים המציינים שאולטרסאונד יכול להשפיע על העובר (בעיקר על התפתחות המוח בתקופה הרגישה של השליש הראשון). אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך בנדון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דופלר בשבוע 6

ד``ר רון ברדין
    02/02/2018

שלום טלי
    שבוע 6+ עם דופק עושה לרושם לתחילת הריון תקינה. אכן מביצוע דופלר מכוון לעובר נימנעים מלבצע בשלב מוקדם ואת מציינת שלא בוצע לעובר. משמעות הדופלר לעורקי הרחם בשבוע צעיר זה והשלכתו על העובר לא נחקרו מספיק ברמת השפעה על התפתחות העובר אם בכלל ישנה איזו שהיא השפעה. לא פשוט לבצע מחקר אמין וישים כזה
    כך שתשובה שחור לבן לא ניתן לתת לך .
    בהיעדר מידע ברור אינני רואה כרגע סיבה לדאגה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• M-mode

טלי כהן
    04/02/2018

תודה רבה על המענה המקיף. בהמשך לבירור מול הרופא המבצע העובר ננבדק ב M-mode. מה המשמעות? האם בטוח בשבוע 6+2?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו