מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף hc קטן שבוע 34+6הילה22/02/2018
שלום,
עשיתי היום אולטרסאונד, הטכנאית ציינה שהראש של העוברית ממש עמוק באגן ולא הצליחה להראות לי את הפנים שלה. במדידה של הראש ראיתי שיש ירידה לעומת בדיקות קודמות שתמיד הייתי בממוצע. רשום 290.6 מתאים לשבוע 32+4. היחס hc/acהוא 0.97. האם זה תקין? הטכנאית ציינה שהמשקל הממוצע הוא 2.3. נשארתי קצת מודאגת למרות שהיא לא אמרה כלום לגבי גודל הראש...חשוב לציין שאני נוטלת קרדילוק וידוע לי שאני צריכה לבצע מעקב גדילה, שאלתי את הרופא אם נדרש ממני משהו מיוחד והוא טען שלא... האם משהו לא בסדר בהתפתחות? מדובר בהיריון ivf כך שתאריך ההיריון תקין.
לתשובתכם אודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש קטן
ד``ר רון ברדין01/03/2018הילה היי
היקף הראש של 290 ממ לשבוע הריון שלך בתחום התקין למרות הפער. בנוסף מיקום הראש הנמוך באגן לעיתים מונע חתך אופטימלי למדידת היקף הראש כך שעל סמך מה שצירפת לא ניתן להעריך מהימנות הבדיקה בתנאים אלה. הייתי חוזר על הערכת המשקל כ 10 - 14 יום מבדיקה אחרונה על מנת לבחון המגמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
הילה07/03/2018ד"ר רון שלום,
עשיתי בשבוע 35+6 עוד בדיקת אולטרסאונד ונראה שהיקף ראש העובר לא גדל.
היום שבוע 36 עשיתי סקירה מכוונת למוח, הhc הוא 295
Bpd 82
Odf 104.5
שאר הנתונים של העוברית תואמים לשבוע 35+6.
הרופא ציין בפנינו שמדובר בסטיית תקן 2.4
נראה שהמוח תקין אבל ציין שבולטת העובדה שכמעט ולא מדגימים הד אקזוטי במעבר של גלי הקול דרך העצמות דבר היכול להעיד על פתיחה גדולה של התפרים או על קיום חוסר התגרמות של רקמת המוח.
מה זה אומר? המוח תקין אבל לא נסגר עדין? ההתפתחות הפסיקה?
אני מבינה שבשלב מתקדם כמו שלי אין הרבה בדיקות שאספיק לעשות ואני נורא טרודה מה תהיה התוצאה הסופית.
האם הילדה תהיה עם פגיעה מוחית? מה ההשלכות אם הראש לא יגדל באולטרסאונד הבא? למה לא ליילד מוקדם אם ההתפתחות בתוך הרחם לא מספקת?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש קטן
ד``ר רון ברדין07/03/2018הילה שלום רב
ראשית ל שבוע 36 היקף הראש בגבול מינוס 2 סטיות תקן. אינני יכול להתייחס לתוכן הבדיקהלמעט שלפי מה שכתבת סוכמה בדיקת המח כתקינה. לא ברור לי מה הומלץ לך. יש שילוב מרכיבים להתייחסות בנוכחות ראש קטן : היקף ראש שלכם, מגמת גדילה של העובר כולו ושל הראש במספר בדיקות . כך שלא ניתן להתייחסות תיאורטית כאן. מציע שתבחני התוצאות של הבדיקה עם רופא מטפל שלך ובהתאם להעריך האם את צריכה בירור נוסף במסגרת יחידת אולטרהסאונד של בית חולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)