מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה דחוף ביותראדר24/05/2008
אני בת 32. בשבוע 12 בבדיקת שקיפות ערפית התוצאה היתה 1.1,בשילוב בדיקת דם-
Meternal age-related risk 1/630
Down's syndrom risk 1/1300
Trisomy 18 Risk 1/20000
ביום חמישי האחרון בעודי בשבוע 15+5 תוך כדי סקירת מערכות ראשונה התגלו מים עכורים בעורף העובר 3.4 מ"מ, מה שגרם ללחץ מצד הרופא הבודק שהמליץ לי מיידית ללכת לייעוץ גנטי לצורך קבלת הפנייה לדיקור מי שפיר, כך גם הרופא שלי הגיב.
מהתייעצות עם רופא נוסף, וקריאת חומר של מומחים באינטרנט התברר לי שאין חשיבות למים בעורף העובר לאחר שבוע 14, ואין להתייחס לממצאים לאחר שבוע זה.
הרופא האחרון גם ציין שהפערים בים שתי הבדיקות לא הגיוניים ואחת כנראה טעות.
האם עלי לקחת סיכון לאור העובדה כי הממצאים נתגלו לאחר שבוע 14 (ובכלל למה בדקו, ועוד נלחצו מהממצאים בשבוע זה) ולעשות דיקור מי שפיר בלקיחת סיכונים ברורים וידועים, במיוחד לאור העובדה כי אני אמא חד הורית מכיוון שבן זוגי עזב, ובמקרה שהדיקור יפגע בהריון אין ביכולתי להכנס להריון חדש?
תודה
אדרר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית
ד''ר ראובן שרוני24/05/2008אדר שלום:
למרות שהממצא של שקיפות עורפית הוא תקין יתכן שימצא עורף מעובה ל3.4 ממ בשבוע 5/7 15 . אפשרות אחת כי כפי שציין הרופא עימו התיעצת, שבדיקה אחת לא היתה מדויקת. אפשרות אחרת היא שהשקיפות תקינה אך קיים קפל עור בעורף העובר. לכך יש סיבות אחרות ותחום תקין שונה וממצא כזה בלבד אינו מחייב דיוק מי שפיר בהנחה ששאר הסמנים תקינים (גיל, סקר שליש ראשון, סקר שליש שני -חלבון עוברי וסקירות מערכות מוקדמת ומאוחרת) אין ספק שבדיקת מי שפיר יכולה לעלות על בעיה כרומוזומלית בודאות וזאת אף אם אינה קשורה. אם את בוחרת להימנע מדיקור, באפשרותך לבצע בדיקת אינטגרטד ע"י שילוב של סקר השליש השני לבדיקות שכבר עשית, וע"י כך לקבל דיוק של כ 95% באשר לסיכון לעובר עם תסמונת דאון. בכל מקרה אני ממליץ על יעוץ גנטי פורמלי לדיון מפורט בנקודות שהעליתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אדר24/05/2008שמחה לשמוע על האפשרות נוספת שהעלת,היית לי לעזר רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)