הריון תאומים זהים שקיפות מעובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון תאומים זהים שקיפות מעובה
    שרי
    31/05/2018

בת 29 הריון שני כרגע שלא תוכנן. בבית יש ילדה בת 10 חודשים שנולדה בהריון ולידה תקינים. כרגע אני שבוע 24 הריון תאומים מונו בי שלייה אחת. אני כמובן נמצאת במעקב במרפאה להריון בסיכון. עד כה מהלך הריון תקין. בשקיפות עורפית נמדדה לאחת התאומות שקיפות של 2.1 והשנייה 1.3. השקלול של התאומה הראשונה יצא מעט גבוה 1:300 . לא ביצעתי דיקור. מה שכן עשיתי זה בדיקת verify שיצאה תקינה. חלבון עוברי תקין. 2 סקירות מוקדמת ומאוחרת תקינות לגמרי אצל דוקטור ינון חזן. אקו לב עובר - תקין. אני פשוט לא מבינה. אם עשיתי חוץ מדיקור כל מה שניתן, וככל הנראה לא מדובר בתסמונת דאון לדעת הרופאים, אז מאיפה בכל זאת באה השקיפות המעט מעובה הזו ? הרי זה לא סתם !. נשלחתי בכל מקרה לייעוץ גנטי שיש תור רק שבוע הבא ואולם הרופא מטפל שלי חושב שלא יפנו אותי לביצוע דיקור על סמך הנתונים. מה עוד עלי לעשות?
    תודה על זמנך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאומים

ד``ר רון ברדין
    02/06/2018

שרי שלום
    על פי הפירוט לעיל ניראה שאת במעקב מאוד מסודר של ההריון. בנוכחות סקירות תקינות ו VERIFY תקין בשילוב עם ערך ה 2.1 מ"מ שקיפוץ לאחד העוברים( אבסולוטית זה בתחום התקין) לא ניראה שיש צורך בפעולות נוספות . בכל מיקרה בצעי הייעוץ
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו