מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה מורחבתפאני27/05/2008
שלום רב
אתמול שבסוף הבדיקה שהייתה טובה בכללי,הרופא אמר שקיים הפרש מאד רציני לגיל ההריון ולגודל העבור - פיגור של 10 ימים.
הנסיכה שוקלת רק 418 גרם, בשבוע 22/5.
כששאלתי האם זה חומר, ענה - שיכול להיות שזה מאד חמור ולא הסביר כלל :-(
אמר שרופאת נשים שלי צריכה לתת לי הסבר בהשווה לסקירה ראשונה... התור עוד 10 ימים, מה אני עושה ?
האם כדאי לעשות סקירה נוספת פרטית ? (חלבון עוברי יצא תקין,מי שפיר לא עשיתי)
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר קטן בסקירה
ד``ר רון ברדין27/05/2008פאני שלום
לא ניתן להתייחס מיקצועית לגבי הנתונים והאירועים כפי שציינת. לפני הוצאה כספית נוספת רצוי לבדוק ולהבין הדברים. זכותך המלאה לבקש הסבר לאחר הבדיקה מהרופא שביצע הבדיקה ובמיוחד אם עשית זאת באופן פרטי!
אם עדיין אינך "שקטה" להחלטתך אם לבצע סקירה נוספת או לא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
יונתן12/01/2009שלום חזרנו מסקירה מורחבת וגם אצלנו אובחן כי גיל העובר הוא שבוע מתחת לצפוי (סקירה באופן פרטי). הסקירה בוצעה בגיל 22 שבועות + 1 יום מוסת אחרונה, גיל העובר לפי הסקירה - 21 יום+2ימים. עד עתה גיל העובר לפי מדידה תאם את הגיל מהוסת האחרונה (כולל המדידה בסקירה מוקדמת). לא ביצענו מי שפיר, תוצאות תבחין מרובע 1:20000. מה הסיכונים? האם הסכון הוא תסמונת דאון בלבד או שישנם סיכונים נוספים, ובפרט, סיכונים שמי שפיר לא יכולים לאבחן? אודה לתשובה דחופה יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת
יונתן13/01/2009אציין כי עדיין ניתן לבצע בדיקת מי שפיר (אם כי ההעדפה שלנו היא לא לבצע אם לא עלה ממצא חריגך), ולכן התשובה דחופה - כי "חלון ההזדמנויות" מצומצם. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רון ברדין14/01/2009יונתן , ראה תשובתי לעיל . שוב פער זה כשלעצמו איננו אינדיקציה לדיקור מי שפיר. יש להעלות השאלה בנוכחות מימצאים נוספים או העמקת הפער.
שוב בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער שבוע בגיל הריון
ד``ר רון ברדין14/01/2009יונתן שלום רב
ראשית פער של שבוע הוא לא פער גדול ומען " הליכה בשוליים בטוחים" נכון יהיה לבצע הערכת גדילה עוד כשבועיים ולראות שהפער לא גדל ושהעובר מתקדם בקצב גדילה תקין.
לגבי הסיכון לתסמונת דאון אין פער זה משנה הסיכון המצטבר עד עתה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבושה
אורית14/01/2009מבינה את תגובתך המודאגת גם אני לא קיבלתי תשובות מרופא שעשה לי גם את שקיפות העורפית וגם את הסקירה הראשונה (דרך קופת חולים ... שניהם יצאו תשובות יחסית לא טובות) והוא לא אמר כלום רק פתר את עצמו שהרופאה שלי תסביר לי הכל.....לכן פניתי לרפואה הפרטית עולה הרבה שווה הרבה. לצערי זה מה שקורה היום מי שאין לו כסף עדיף לו.....בהצלחה בשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי בעייה דומה
שלי14/01/2009בסקירה רגילה שנערכה לפני כשלושה שבועות התאים גודל העובר לגיל ההריון. בסקירה מורחבת שנערכה אתמול נמצא פער של חמישה ימים 22+1 במקום 22+6. אני יודעת שזה בטווח הנורמאלי אבל האם הדבר יכול להעיד על תחילתה של מגמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער בהערכת גדילת עובר
ד``ר רון ברדין14/01/2009מאיה יקרה
פער זה בהחלט נחשב בתחום הנורמה וכפי שציינת זה ידוע לך. לכן במידה וסקירות תקינות ובדיקות אחרות תקינות עד עתה ממליץ לך להוריד ממיפלס הדאגות ולהנות מההריון . בבדיקת הערכת גדילה הבאה את מוזמנת לשאול שוב בהתאם לתוצאות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערתה של אורית נכונה
יונתן14/01/2009גם אנחנו - כשציינו בפני הרופא שבבדיקות הקודמות, הערכת הגיל תאמה די במדויק את גיל ההריון, הוא לא ביצע בדיקה נוספת כדי לתת הערכה טובה יותר ולהוציא אותנו מהבדיקה עם הרגשה טובה, אלא רק אמר שזה מה שהוא מדד ואין לו שום מושג מהן ההשכלות - והמליץ שנשאל את הרופא המטפל שלנו.... רופא צריך להיות גם בן-אדם.. יש כאלו שאולי שכחו את זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)