שאלה לגבי שקיפות עורפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי שקיפות עורפית
    שרי
    04/07/2018

שלום דר ברדין. יש לי שאלה שלא נותנת לי מנוח.
    כתבתי לך בעבר על עצמי: בת 29 ילדה בת שנה בבית הריון ולידה תקינים. כעת הריון לא מתוכנן תאומות זהות מונו בי. שבוע 29 נמצאת במעקב הריון בסיכון.
    בעבר עשיתי את השקיפות בבית חולים בשבוע 11 פלוס 1.תאןמה ראשונה יצא 1.4 וסיכון של 1:4500 והשניה 2.1 סיכון של 300. ככל שאני יותר חוקרת אני מגלה שאולי עשיתי את הבדיקה מוקדם מדי ??? ראיתי באחת התשובות של פרופ מייזנר שעדיף לחכות 12 שבועות מלאים. אולי אני בעצמי הכנסתי את עצמי לפלונטר הזה ?
    הרי למיטב הבנתי ככל שהזמן עובר, הנוזל מתחת לצוואר העובר נעלם בהדרגה. מכך אני מסיקה שאם הייתי עושה את הבדיקה בשבוע 12 ויותר, אולי היו תוצאות טובות יותר ? כמות הנוזל יורדת בהדרגה? עוד בדיקות : 2 סקירות מורחבות פרטיות יצאו תקינות. אקו לב עובר תקין. עשיתי בדיקת nifty - תקין. חלבון עוברי לא נשלחתי בגלל שזה הריון תאומים.
    מה אתה חושב ?
    תודה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• עיתוי שקיפות עורפית

ד``ר רון ברדין
    04/07/2018

שרי היי
    שקיפות ניתן לבצע בין 11 ל 13+6 . הרציונלך לבצע בבוע 12-1 וחצי הוא שניתן להתרשם כבר ממספר מערכות /מבנים הקשורים באנטומיה של העובר מעבר לשקיפות. ואת זה לא ניתן כל כך סביב11 שבועות. בכל מיקרה לא רואה סיבה לדאגה במצב בוא ביצעת כבר סקירה מוקדמת שאני מבין שתקינה ו ן NIPT תקינים
    בהצלחה בהמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו