מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתיידות במסתם של הלבמורן27/05/2008
שלום שמי מורן, אני בת 28 הריון שלישי כאשר הראשון הסתיים בהפלה טבעית והשני מוצלח מאוד, כעת אני בשבוע 18 אין לי עדיין את התבחין המרובע של מעבדות זר.
שקיפות עורפית בשבוע 12 תקינה 0.9 מ"מ הסיכון לדאון משוקלל הינו 1:6900 ולפי גיל בלבד 1:1250 (לערך).
בשבוע 15+2 עשיתי סקירה ראשונה אשר יצאה תקינה פרט לממצא בודד של מוקד אקוני בחדר שמאל של הלב אשר לפי דברי הרופא יש מחקרים המעלים את הסיכוי לדאון בשל ממצא זה.
אני ממש מוטרדת מעצם ההבחנה אשמח לקבל את תגובתך בנושא.
תודה רבה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני בלב.
ד``ר רון ברדין27/05/2008מורן שלום
1. אין ספק שסיכון הרקע שלך לעובר עם תסמונת דאון נמוכה מאוד נוכח בדיקת שקיפות עורפית טובה כל כך
2. מוקד אקוגני בלב , מוכר מאוד בספרות הרפואית שלנו. מדובר בהתעבות קלה של המיתר המחזיק המסתם ולא של המסתם עצמו. דעות שונות יש לגבי משמעותו כסמן לתסמונת דאון. יותר ויותר מקובל היום שכאשר סקירת המערכות תקינה לגמרי המשקל של מימצא זה שולי אם בכלל קיימת משמעות. זה נכון לאשה הרה שכל הנתונים הבסיסיים מצביעים על סיכון נמוך לתסמונת דאון ואין כל מימצא אחר. כמו כן מימצא זה לא מבטא מום בלב.
3. בכל מיקרה הייתי ממליץ לך להשלמת המידע לפנות לייעוץ גנטי מסודר אם כי רוח הדברים להערכתי לא תהייה שונה מזו לעיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)