מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב תאומות זהות מונו בישרי01/08/2018
שלום דר ברדין.
מה שלומך ? קצת רקע : בת 29, בבית ילדה בת 11 חודשים נולדה בלידה והריון תקינים. כעת הריון שלא מתכונן תאומות זהות מונו בי. שבוע 33 פלוס 2. מהלך הריון ; כל הבדיקות תקינות כולל שקיפות, סקירות, אקו לב, ניפטי שעשיתי מבחירה. אני נמצאת במעקב בהריון בסיכון באסף הרופא. לפני יומיים שבוע 33 בדיוק נערכה לי הערכת משקל והייתי רוצה לשאול מספר שאלות.
1. אורך צוואר הרחם עומד כרגע על 36 ממ . אני יודעת שזה תקין אבל לפני שבועיים בשבוע 31 היה 41. מדוע הקיצור הזה? האם זה מבשר על לידה מוקדמת ? נקבע לי ניתוח ליום 26.8 וכמובן שהייתי רוצה למשוך עד אז. מוניטור שנערך אתמול בקופה היה תקין לגמרי.
2. כרגע הערכת שקל של העובריות היא 2 קילו כל אחת. הרופאים אומרים שביחס להריון תאומים אלו משקלים יפים. השאלה שלי איך אוכל לזרז את הגדילה ברחם ? האם במצב שבו אוכל ארוחות גדולות ועתירות שומן יש בזה כדי לעזור להן לגדול עוד ?
3. כל הערכים של המדידות יצאו תואמים לשבוע או יומיים פחות..היה מדד אחד שמשך את תשומת ליבי. אצל תאומה אחד bpd התאים לשבוע 31 פלוס 5 כאשר אני בשבוע 33. מה בכלל אומר הנתון הזה בנוכחות היקף ראש תקין ? האם נדרש בירור נוסף ? אציין כי בהערכת המשקל, זרימות בחבל טבור, עורקי הרחם, המוח, כמות מים תקינה. אין חשד ל ttts.
תודה רבה מראש על כל תשובה שלך.
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זהים
ד``ר רון ברדין01/08/2018שרי היי
א. אני שמח על מהלך הריון תקין לתאומים MCBA כלומר זהים ללא TTTS
ב. BPD זה הקוטר הבין רקתי והוא תקין לשבוע הריון . סטיה כזו נחשבת תקינה
ג. אורך צוואר הרחם -מצויין!!
ד. תפילות לגדילה הן ההמלצה הכי פרקטית לגדילה מואצת....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)