מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות ושאלות בנושא זמני בדיקותיעל28/05/2008
אני גרה בחו"ל, והבדיקות הסטנדרטיות פה מאד שונות מאשר בארץ.
רב הנשים מבצעות רק אולטרסאונד אחד (!), שמוצע להן בשבוע 18.
שקיפות עורפית מוצעת רק מגיל 38 ולנשים בסיכון.
השאלות נוגעות לסקירה המוקדמת והמאוחרת.
ידוע לי שבארץ מבצעים סקירה ראשונה בין שבוע 14-17. האם ניתן לבצע סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 12, או שזה בכל מקרה מוקדם מדי?
ובנוגע לסקירה המורחבת, שנדמה לי שמבוצעת בארץ בשבועות 21-24 (?). האם ניתן לבצע בשבוע 18, או שזה מוקדם מדי כדי לגלות חלק מהדברים שנבדקים?
בדיקת מי שפיר (שגם אותה מציעים פה רק מגיל 38 או לנשים בסיכון), מבצעים פה עם תום 15 שבועות. זה לא מוקדם מדי? האם יש יתרונות או חסרונות לדיקור מי שפיר מוקדם או מאוחר יותר?
אודה לתשובה שתעזור לי להחליט אילו בדיקות לבצע באופן פרטי, ואולי אף להגיע לארץ לצורך זה.
(מתנצלת באותה הזדמנות על הבלבול עם הכינוי בשאלות קודמות שלי... החלפתי כינוי בשאלה על גודל עובר בשבוע 7, כדי לא לצאת נודניקית אחרי השרשור הראשון, ויצאתי מתחזה.... אוף...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי ביצוע בדיקות האולטרסאונד
ד``ר רון ברדין28/05/2008יעל לילה טוב
אכן שאלות במקום
1.סקירת מערכות עובר לא מבצעים ב 12 שבועות. בודדים הרופאים המבצעים סקירה ב 13 שבועות אך לרוב עיתוי ביצוע הסקירה 14-16ש'
2.סקירה מאוחרת מבוצעת ב22-24ש'. נכון הוא שבדיקה ב 18ש' היא "לא פה ולא שם" . מוקדמת מדי לסקירה מאוחרת ומאוחרת לסקירה מוקדמת
3.ביצוע דיקור מי שפיר ב15+ ש' לא כל כך מקובל כאן. אמנם ייתרון אפשרי הוא גילוי מוקדם יותר למקרה לא תקין וסיום הריון בשלב מוקדם אך המיגבלה לא פעם העדר מספיק תאים במי השפיר לבדיקה המעבדתית של הכרומוסומים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. האם ניתן לאתר
יעל29/05/2008בסקירה הראשונה בעיות שיהיה קשה יותר לאתר בסקירה המאוחרת?
או במלים אחרות -
האם יש צורך ממשי בשתי הסקירות,
ואם יהיה עלי לבחור בין שתי הסקירות, על איזו לא כדאי לותר בכל מקרה?
(שקיפות עורפית ודיקור מי שפיר אעשה בכל מקרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה ומוסיפה שאלה על US
יעל03/06/2008האם בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 11 פלוס 2 היא בעייתית, בהתחשב בכך שתמיד יש אפשרות לכך שתאריך הביוץ לא מדוייק לגמרי? אין לי אפשרות לבצע את הבדיקה במועד אחר, ואני תוהה עד כמה מוטות תהיינה התוצאות במידה והביוץ היה למשל יומיים-שלושה מאוחר ממה שאני חושבת.
מה הערך של בדיקת שקיפות עורפית ללא בדיקות הדם הנלוות?
כמו כן אודה לתשובה על שאלותי הקודמות - כלומר חוות דעת בנוגע לאיזו סקירה הכי חשובה, באם יש צורך לבחור רק אחת.
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות עורפית
ד``ר רון ברדין03/06/2008לביצוע שקיפות עורפית יש כללים. אם גודל העובר קטן מ 45 ממ לא ניתן לבצע הבדיקה . לכן אם בבדיקה מתברר שהעובר קטן מהמשוער יש לדחות הבדיקה במס' ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה מוקדמת מול מאוחרת
ד``ר רון ברדין03/06/2008יעל
יתרונה של הסקירה המוקדמת הוא כמובן ביכולת לגילוי מוקדם של מומים וקבלת החלטה בשלב מוקדם לגבי המשך ההריון ..
חשיבותה של הסקירה המאוחרת מעבר לסקירה חוזרת על מערכות העובר השונות גם אם ניצפו תקינות בסקירה מוקדמת הוא בכך ש 1. חלק ממרכיבי המח של העובר משלים התפתחות לקראת 20 שבועות כך שלא ניתן עדיין לראות בסקירה מוקדמת בעוד שהמאוחרת היא העיתוי לכך . 2. ישנם מומים להם קוראים "מומים מתפתחים" כגון הרחבת חדרי מח או הרחבת אגני כלייה שלא היו בסקירה מוקדמת ומופיעים במאוחרת . ואלה רק דוגמאות ספורות
לסיכום סקירה אחת איננה תחליף לשנייה ואת נישארת עם קבלת ההחלטה בידייך!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות
יעל03/06/2008אין ספק שחוקי המדינה שאני גרה בה מקשים מאד על חיי ההריוניות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)