מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלילוש28/05/2008
שלום לרופאים
אני בהריון עם תאומים עם שני בנים!!! יש דבר שמטריד אותי כל פעם שאני עושה אולטרסאונד...
איך ממספרים את העוברים? תמיד רשום לי עובר מספר אחד ואת הנתונים שלו ועובר מספר שניים את הנתונים.... את השקיפות והסקירות לא עשיתי אצל אותם רופאים, אז איך אני יכולה לדעת שעובר מספר אחד אצל משהו מסויים הוא אותו עובר מספר אחד אצל אחר.... הריי בכל בדיקה אני מקבלת עוד ועוד נתונים אבל חשוב שאני אדע למי זה מתייחס מהם! האם יש מספור מוסכם כמו למשל העובר שקרוב לנרתיק הוא מספר אחד והעליון הוא השני?
דבר נוסף שרציתי לשאול הוא האם שקי ההרון זזים או שתזוזת העוברים היא בטוח השקים שמיקומם קבוע בעצם? כלומר האם מי שהיה העובר התחתון יותר ישאר כזה ומי שהיה עליון ישאר כזה?
תודה וסליחה על מורכבות השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ' מייזנר28/05/2008תמיד צריך לתאר כל עובר או ע"י מיקומו ברחם, או על ידי מינו (במינים שונים). רק בתיאור מדויק שלו, יודעים באיזה עובר מדובר (עליון או תחתון, מוביל, ימני או שמאלי וכד').
העוברים יכולים להסתובב ולשנות כיוונים, אך רק באותו שק הריון בו הם נמצאים. השק ההריוני אינו משנה מיקומו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)