עצם ירך קצרה - סקירה ראשונה ומעקב רופא נשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצם ירך קצרה - סקירה ראשונה ומעקב רופא נשים
    דנה ב
    28/08/2018

שלום,
    אודה לעצתך.
    בסקירה מוקדמת (שהייתה תקינה) שבוצעה בבשבוע 16.2 עצם הירך הייתה קצרה ביחס לשאר המדדים - 17 מ"מ (מתאימה לשבוע 14.4). הרופא שעשה את הסקירה אמר שכל הסקירה הייתה מצויינת ושלא אתייחס להפרש בירך.

בבדיקה שנערכה אצל רופא הנשים בשבוע 20.3 , עצם הירך נמדדה 29.6 (מתאימה לשבוע 19.1)
    רופא הנשים המליץ על ייעוץ גנטי לאחר הסקירה המורחבת (אותה אבצע שבוע הבא), ואמר לי לקחת בחשבון אפשרות שאצטרך דיקור.

ואני שואלת, אם הפער הצטצמם, (מפער של שבוע ו5 ימים לפער של שבוע ויומיים) , האם אכן זה מראה על בעיה כלשהי למרות שהרופא הסוקר אמר שאהיה רגועה? לא מפריע לי ללכת לייעוץ גנטי, אך האם יש סיבה שאהיה מודאגת כעת?

המון תודה,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורך עצם

ד``ר רון ברדין
    28/08/2018

דנה היי
    משמעות של פער מבטאים באחוזונים יותר מפער בימים. מבדיקת אורכי עצם הירך הן בשבוע 16+ והן ב 20+ אחוזונים תקינים ולכן לא מוצא כרגע בעייה בכל מיקרה בצעי הייעוץ הגנטי אם כי אינדיקציה לדיקור על בסיס זה בלבד לפי הנתונים לעיל לא ניראית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אפשר בבקשה לדעת מהם האחוזונים?

דנה ב
    28/08/2018

כלומר באיזה אחוזונים שתי המדידות של הירך? לא הצלחתי להבין זאת עד עכשיו, וגם לא מתוצאות הסקירה + הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך עצם הירך

ד``ר רון ברדין
    28/08/2018

דנה
    גם בסקירה המוקדמת וגם במאוחרת הערכים מעל אחוזון 5 לשבוע הריון . בדר"כ בירור ומעקב מיוחד ושאלת דיקור באחוזון 5 ומטה
    בכל מיקרה ליתר ביטחון אני מציע שתבצעי הערכת משקל ואורך עצמות עוד כ 3-4 שבועות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו