מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצם ירך קצרה - סקירה ראשונה ומעקב רופא נשיםדנה ב28/08/2018
שלום,
אודה לעצתך.
בסקירה מוקדמת (שהייתה תקינה) שבוצעה בבשבוע 16.2 עצם הירך הייתה קצרה ביחס לשאר המדדים - 17 מ"מ (מתאימה לשבוע 14.4). הרופא שעשה את הסקירה אמר שכל הסקירה הייתה מצויינת ושלא אתייחס להפרש בירך.
בבדיקה שנערכה אצל רופא הנשים בשבוע 20.3 , עצם הירך נמדדה 29.6 (מתאימה לשבוע 19.1)
רופא הנשים המליץ על ייעוץ גנטי לאחר הסקירה המורחבת (אותה אבצע שבוע הבא), ואמר לי לקחת בחשבון אפשרות שאצטרך דיקור.
ואני שואלת, אם הפער הצטצמם, (מפער של שבוע ו5 ימים לפער של שבוע ויומיים) , האם אכן זה מראה על בעיה כלשהי למרות שהרופא הסוקר אמר שאהיה רגועה? לא מפריע לי ללכת לייעוץ גנטי, אך האם יש סיבה שאהיה מודאגת כעת?
המון תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך עצם
ד``ר רון ברדין28/08/2018דנה היי
משמעות של פער מבטאים באחוזונים יותר מפער בימים. מבדיקת אורכי עצם הירך הן בשבוע 16+ והן ב 20+ אחוזונים תקינים ולכן לא מוצא כרגע בעייה בכל מיקרה בצעי הייעוץ הגנטי אם כי אינדיקציה לדיקור על בסיס זה בלבד לפי הנתונים לעיל לא ניראית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אפשר בבקשה לדעת מהם האחוזונים?
דנה ב28/08/2018כלומר באיזה אחוזונים שתי המדידות של הירך? לא הצלחתי להבין זאת עד עכשיו, וגם לא מתוצאות הסקירה + הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורך עצם הירך
ד``ר רון ברדין28/08/2018דנה
גם בסקירה המוקדמת וגם במאוחרת הערכים מעל אחוזון 5 לשבוע הריון . בדר"כ בירור ומעקב מיוחד ושאלת דיקור באחוזון 5 ומטה
בכל מיקרה ליתר ביטחון אני מציע שתבצעי הערכת משקל ואורך עצמות עוד כ 3-4 שבועות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)