מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף ראש גדול ,ופער בין שתי בדיקות הערכת משקלנטלי03/09/2018
היי הריון ראשון, גיל 29 עכשיו נמצאת בשבוע 38 , כל הבדיקות שלי תקינות גם בסקירה והכל . בשבוע 32 עשיתי הערכת משקל ים הרופאה שלי ולהלן הנתונים: bpd 84 מתאים לשבןע 34 ,
head cir294 מתאים לשבוע 32.3 (בהערכת משקל השנייה יש הבדל משמעותי) , ab.cir 278 מתאים ל31.6 יחס hc/ac 1.05
Femur length 66 מתאים ל 33.6 הערכת משקל 2027 אחוזון 57
בול בשבוע 37 עשיתי הערכת משקל נוספת עם רופא אחר מהתחלה הוא אמר לי שהראש שלו כבר ממש למטה ולהלן הנתונים:
Bpd 96 מתאים ל 39.3 head cir 350 מתאים ל 40.5 הבדל מטורף מהערכה הראשונה ,abcir 331 מתאים ל 37 יחס ac/hc 1.05,
Femur length 71 מתאים ל 36.4 הערכת משקל 3265 אחוזון 68.
הרופא ממש לא דאג בנוגע להיקף ראש שלו ואני כן כלכך מוזר שתמיד היה תקין ופתאום בסוף גדול בכמעט 4 שבועות...האם יכול להיות טעויות? האם תלוי גם בזוית של התינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש גדול
ד``ר רון ברדין04/09/2018נטלי היי
א. לגבי זויות מדידה שמשפיעות אינני יכול להתייחס כי לא ראיתי את המדידה . נניח שמדדיה על פי הכללים. דרך אגב כשראש נמוך באגן המדידה קשה יותר
ב. לעיתים ראש גדול גם לאחד ההורים ובא לידי בעובר
ג.לשבוע ההריון אמנם ראש גדול אך לא מעבר ל 2 סטיות תקן הדורשות בירור
ד. בכל מיקרה אני מציע שתחזרי על הערכה סביב 38-39 שבועות. יש משמעות להערכה גם בהקשר של הלידה ולכן יש מקום לשקול ייעוץ גם ביחידת אולטרהסאונד ומיון יולדות בבית החולים שאת מתכוונת ללדת בו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)