mri מוח עוברי שבוע 31 לעומת אולטרסאונד מכוון בשבוע 31

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• mri מוח עוברי שבוע 31 לעומת אולטרסאונד מכוון בשבוע 31
    שיר
    19/10/2018

ביצעתי ביום ראשון האחרון 14/10/18 אולטרסאונד מכוון למוח העובר(שבוע 31 להריון) בוולפסון בעקבות ממצא בסקירה מאוחרת בשבוע 22 שהעיד על ציסטה קטנה במוח העובר ( cavum velum interpositi).
    בסקירה המכוונת אמרו שהציסטה נותרה כשהייתה בקוטר 5 מ"מ.
    כמו כן אמרו שכל מבנה המוח תקין ושאין טעם בביצוע בדיקת mri. אולם קבעתי כבר תור לmri יומיים לאחר מכן וביצעתי ביום שלישי האחרון את הבדיקה בכל זאת.
    להלן תוצאות הבדיקה מה16/10/18:

Cavum velum interpositi קטן 9*9*15 מ"מ. פרט לכך בגדר הנורמה.
    כמו כן mri לא שולל בוודאות מומים מוחיים.

לא ברור לי הגודל של הציסטה מתוצאת הmri.
    איך זה ייתכן שמקוטר של5 מ"מ לפני יומיים , תוצאת mri קפצה ל9×9×15 מ"מ.
    אני לא מומחית לmri וליחידות המידה של מכוני הmri , ולכן מבקשת שתנסו להסביר לי בהקדם את התוצאה הלא ברורה הזאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• MRI מול US

ד``ר רון ברדין
    20/10/2018

שיר שלום
    אולטרהסאונד הוא כלי מצויין לסקירת המוח. ל MRI לעיתים תפקיד משלים לבדיקה - לרקמות /מבנים שניתן לראות יותר טוב . במקרה הנ"ל לא ניצפה ערך מוסף ל MRI ולגבי פערי המדידה,הם מבטאים את זה שאמצעי הדמייה שונים בודקים אחרת אברים או מימצאים שונים. אינני רואה מקום ללחץ מהבדל זה. בסה"כ ניראה מהמידע שצירפת שרקמת המח מתוארת כתקינה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו