מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעי אקוגנידנה03/06/2008
פרופסור מייזנר שלום רב,
ראשית ברצוני להודות לך על התייחסותך המהירה לשאלה ששאלתי לפני כחודש.
אני בשבוע 28+6 ובשבוע 24 מצאו עובר עם מעי אקוגני לולאת מעי מורחבת ברוחב של 7 מ""מ עם דפנות אקוגניים. מאז בדקו CF מורחב CMV וקוקסקי - הבדיקות יצאו תקינות.
בעוד כשבועיים אני עושה דיקור מי שפיר. יש לציין כי את האולטרה סאונד הראשון בשבוע 15 עשיתי אצלך והבדיקה יצאה תקינה, בדיקות שקיפות עורפית, סקר ביוכימי וחלבון עוברי יצאו תקינות.האם ייתכן שיש בעיה כרומוזומלית למרות שהבדיקות יצאו תקינות?
ודבר נוסף, בשבוע 27+1 עשו לי אולטרה סאונד ומדידות העובר לא תאמו לשבוע שלו:
BPD התאים ל-26+3 (65 מ"מ)
HC התאים ל-26+4 (246 מ"מ)
AC התאים ל-26+2 (220 מ"מ)
FL התאים ל-26+1 (49 מ"מ)
הערכת משקל: 928 גרם.
בעבר העובר התאים לשבוע שלו. האם האטה זו גם צריכה לעורר חשד?
מצטערת על השאלה הארוכה אך זהו הריון יקר ביותר ואני נמצאת בסיוט כבר חודש ימים.
תודה על הכל. דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ` ישראל מייזנר03/06/2008נתחיל מן הסוף: הפרש של שבוע בגדילה אינו מהווה אינדיקציה להפרעת גדילה. יש לעקוב אחר גדילת העובר לאחר 2-3 שבועות. אם העובר גדל כיאות - אין בעיית גדילה. אם לא גדל כיאות והינו עוד יותר קטן, כנראה שקיימת בעית גדילה המחייבת מעקב ובירור ביחידה להריונות בסיכון גבוה בבית חולים.
לגבי הסיכון לתסמונת דאון בנוכחות בדיקות תקינות: יש מקום לביצוע דיקור מי השפיר לשלילה חד משמעית של התסמונת. שלילה זו יכולה להתבצע רק בבדיקת מי שפיר. כל שאר הבדיקות שבצעת, גם אם הן תקינות - אינן מבטיחות חד משמעיות בתוצאה כמו בדיקת מי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי אקוגני-המשך
דנה04/06/2008פרופסור מייזנר - תודה על תשובתך!
בשבוע 30 אני עושה מי שפיר פיש - האם ניתן לסמוך על תשובת פיש לשלילת תסמונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פיש
פרופ' מייזנר09/06/2008הבדיקה אמינה לגבי חמשת הכרומוזומים הנבדקים בה: 13, 18, 21, X ו Y. כרומוזום 21 הוא האחראי על תסמונת דאון, ועליו תקבלי תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מאוד מאוד דחופה
מיכל28/02/2010אני בשבוע ה 20 להריון . בשבוע ה10-11 אושפזתי בגלל דימום ונמצאה הימטומה בגודל 10 ס"מ בקיר האחורי לרחם. כרגע אני נמצאת בשמירת הריון ההימטומה עדיין קיימת בגודל של כ6-7 ס"מ. העובר מתפתח בהתאם ובדיקת שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת היו תקינות
הבעיה שבבדיקת אולטרהסאונד לפני שבועיים התגלה מעי היפראקוגני אצל העובר. הרופא אמר שרוב הסיכויים שממצא זה קשור לדימום. עברתי בירור גנטי וביצעתי בדיקות לCF אני ובעלי עדיין אין תוצאות. הומלץ על מי שפיר.
השאלה אם כדאי לבצע את הבדיקה למרות הסיכונים? האם דימום והימטומה יכולים להגביר את סיכוני הבדיקה? בשבוע הבא יש לי סקירה בסיסית מורחבת ואני אמורה לקבל תוצאות בדיקות גנטיות. מאוד מתלבטת לגבי ביצוע הבדיקה( הריון ראשון אחר IVF רביעי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
פרופ` ישראל מייזנר02/03/2010הממצא של ההמטומה אותה את מתארת, עלול להיות כרוך בסיכון יתר להפלה. כיון שההריון יקר, והסיכון גבוה, התייעצי עם הרופא המטפל לגבי ביצוע מי שפיר. המסר ממני הוא, שבנוכחות המטומה - הסיכון במי שפיר גבוה מהסיכון הרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)