מי שפיר, כן או לא? - לפרופ' מייזנר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר, כן או לא? - לפרופ' מייזנר
    נתי
    11/06/2008

שלום רב,
    להלן ההממצאים שבגינן אני שוקלת לבצע בדיקת מי שפיר, מהי המלצתך ?

1. שקיפות עורפית בשבוע 11+4 תקינה,נמדדה 1.67 מ"מ.
    בשכלול עם בדיקת סקר נקבע כי הסיכון לתסמונת דאון עפ"י גיל 1:1400 והסיכון המשוכלל ע"פ גיל+תוצאות סקר ביוכימי בטריסימסטר ראשון 1:5000.

2. סקירת מערכות בשבוע 15 הודגמו ונצפ כלל האיברים אך יחד עם זאת,נראו ציסטות דו-צדדיות בצוואר בעובר 2 מ"מ כל אחת. (זהו הממצא החריג ביחידי שנמצא עד כה,כעת אני בשבוע 18).

3. בבדיקת חלבון עוברי בשבוע 16 להריון הסיכון המשוכלל לתסמונת דאון היה 1:3500 עם ערכים ביוכימיים בטווח הנורמה.

בייעוץ גנטי שבוצע אין המלצה רפואית למי שפיר אך מבחינתי ומבחינת בעלי קיים חשש ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך...

נתי
    11/06/2008

אדגיש כי אני בת 25,בריאה בדר"כ ללא עבר גנטי אשר עלול לעורר חשד כלשהו (כנ"ל אצל בעלי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתי

פרופ` ישראל מייזנר
    13/06/2008

על פניו, קיים רק ממצא אחד פתולוגי והוא הציסטות הצואריות, שככל הנראה אינן ממצא פתולוגי כלל. הציסטות הללו, הן מאגרי לימפה הקיימים כחלק מהתפתחות מערכת הלימפה העוברית התקינה. משום מה, נחשדו אלו כסמנים לתסמונת דאון.
    מאד חשוב, מה אתם מרגישים. חבל וקשה לסחוב תחושת פחד לאורך כל ההריון. כיון שהסיכון בבדיקת מי שפיר קטן (לפי ספרות עדכנית - תוספת סיכון של 0.17% להפלה), התייעצו עם הרופא המטפל, ובכל מקרה החליטו לפי מה שטוב לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו